spot_img

Piaţa auto din România în creştere!

Luna septembrie este cea de-a treia de la căderea Lehman Brothers şi cea de-a doua din acest an în care vânzările de maşini au înregistrat o creştere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto.

Astfel, estimările importatorilor, dar şi ale oficialilor Dacia cu privire la revenirea pe un trend pozitiv începând cu luna septembrie, determinate de apropierea finalului programului „Rabla”, în 24 no­iembrie, s-au dovedit corecte.

Vânzările de autoturisme au înregistrat în septembrie o creştere de aproape 4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto, la aproape 9.800 de maşini, în timp ce piaţa totală s-a situat la aproximativ 10.600 de autovehicule.

Acest trend va continua şi în lunile următoare, potrivit estimărilor lui Brent Valmar, vicepreşedintele APIA, care previzio­nează „o intensificare a vânzărilor în ultimele săptămâni ale anului”, în condiţiile în care în piaţă sunt încă zeci de mii de tichete „Rabla”, iar de la 1 ianuarie sunt aşteptate modificări ale taxei de poluare.

Sursa: Ziarul Financiar

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,334FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,500AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri