Patru echipaje MINI ALL4 Racing au încheiat dificilul Silk Way Rally în Top 5

| 26 iulie 2016 | 0 Comments

Week-end de cursă încununat de succese pentru MINI ALL4 Racing, după ce cinci echipaje au terminat Silk Way Rally în Top 10, iar ambii participanţi în Baja Aragon s-au clasat în Top 5.

Mikko Hirvonen a obţinut locul al treilea şi a urcat pe podiumul Baja Aragon

După sosirea oficială din ediţia 2016 a Silk Way Rally, echipajele MINI ALL4 Racing au avut timp să reflecte asupra celor 14 etape epice, de-a lungul cărora au parcurs peste 10.000 de kilometri şi trei ţări în două săptămâni. Mulţi au fost de acord că evenimentul pornit din Moscova şi încheiat în Beijing a fost mai dificil şi mai provocator decât ediţia din acest an a faimosului Dakar.

Echipajele MINI ALL4 Racing s-au confruntat cu zile lungi, etape dificile şi condiţii meteorologice grele – temperaturi caniculare – de-a lungul Raliului Drumul Mătăsii, care au fost mai solicitante fizic decât Dakarul din acest an. Cu toate acestea, cu toţii au fost fericiţi că MINI ALL4 Racing a putut să facă faţă acestor provocări, ceea ce a permis ca patru dintre cele cinci echipaje înscrise în competiţie să se claseze în Top 5 al clasamentului general. Celălalt echipaj, format din Bauyrzhan Issabayev (Kazahstan) şi Vladimir Demyanenko (Rusia), a obţinut o clasare în Top 10.

Principalul echipaj MINI ALL4 Racing, compus din Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania), care s-a aflat în maşina #103 înscrisă de X-raid Team s-a declarat mulţumit să încheie pe locul al doilea al clasamentului general şi a folosit competiţia ca un teren pe care să acumuleze experienţă. Cei doi plănuiesc să revină la acest eveniment şi să-şi folosească experienţa pentru a câştiga competiţia.

Echipajul rus de pe locul al treilea, format din Vladimir Vasilyev şi Konstantin Zhiltsov (X-raid Team #101), a dovedit constanţă de-a lungul competiţiei şi s-a bucurat de experienţă, dar s-a declarat dezamăgit de anularea unor etape din prima parte a evenimentului. A doua etapă, de la Kazan la Ufa, a fost anulată din cauza ploii torenţiale, iar etapa a 11-a Dunhuang-Jiayuguan nu s-a desfăşurat din cauza unei furtuni de nisip.

Echipa MINI ALL4 Racing compus din britanicul Harry Hunt şi veteranul german Andreas Schulz a încheiat pe locul al patrulea cu maşina #105. Nou-veniţi în tabăra MINI ALL4 Racing, Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) şi Anton Nikolaev (Rusia) – echipajul #106 – au încheiat pe locul al cincilea în irarhia generală.

Silk Way Rally 2016: clasările finale MINI ALL4 Racing

Loc Pilot Navigator # Echipă Timp
2 Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 103 X-raid Team +25:51
3 Vladimir Vasilyev (Rusia) Konstantin Zhiltsov (Rusia) 101 G-Energy Team +49:46
4 Harry Hunt (Marea Britanie) Andreas Schulz (Germania) 105 X-raid Team +1h54:47
5 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) Anton Nikolaev (Rusia) 106 Astana Motorsport +2h12:45
10 Bauyrzhan Issabayev (Kazahstan) Vladimir Demyanenko (Rusia) 109 Astana Motorsport +5h:08:09

Baja Aragon

Pe parcursul week-endului, în acţiune au fost şi echipajele MINI ALL4 Racing compuse din Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Michel Périn (Franţa), respectiv din Orlando Terranova (Argentina) şi Tom Colsoul (Belgia), care au concurat în Baja Aragon (Spania). Ambele echipaje au obţinut clasări în Top 5, iar Hirvonen a încheiat pe locul al treilea al clasamentului general, în timp ce Terranova a terminat cu două locuri în urma lui.

Ambii piloţi au fost printre cei mai rapizi în probele speciale de sâmbătă, când Hirvonen a ocupat locul al doilea, iar Terranova a fost al patrulea. Cu toate acestea, ambii piloţi au coborât un loc în clasamentul general după tronsoanele cronometrate de duminică.

Baja Aragon 2016: clasările finale MINI ALL4 Racing

Loc Pilot Navigator # Echipă Timp
3 Mikko Hirvonen (Finlanda) Michel Perin (Franţa) 203 X-raid Team +2h:25:06
5 Orlando Terranova (Argentina) Tom Colsoul (Belgia) 202 X-raid Team +2h:25:54

 Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Four MINI ALL4 Racing crews complete demanding Silk Way Rally in top five.


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide