Opel/Vauxhall – implementarea planului strategic PACE!

| 13 noiembrie 2017 | 0 Comments
  • Revenire pe profit până în 2020: 2% marjă operațională recurentă în sectorul auto, flux pozitiv[1] de numerar din activități operaționale
  • Stabilirea pragului de rentabilitate la un număr de 800.000 de autovehicule
  • Lider în electrificare și reducerea emisiilor de CO2: toate gamele de autoturisme vor fi electrificate până în 2024
  • Sporirea eficienței spre nivelul de referință în ceea ce privește costurile de producție și logistică, precum și raportul costuri pentru salarii/venituri
  • Intenție de a menține în funcțiune și a moderniza toate uzinele și de a evita concedierile forțate
  • Centrul de cercetare și dezvoltare din Rüsselsheim va deveni centrul de competență globală pentru Grupul PSA
  • Lărgirea sferei comerciale: valorificarea mărcii Opel pentru exploatarea oportunităților de export la nivel global și creșterea vânzărilor de autovehicule comerciale ușoare Opel/Vauxhall
  • Implementarea planului strategic PACE! va crește imediat performanța Opel/Vauxhall și va asigura un viitor durabil

Michael Lohscheller, CEO al Opel Automobile GmbH, a anunțat astăzi planul strategic PACE! de a reveni la baze financiare solide și a spori competitivitatea și dezvoltarea durabilă. Toate inițiativele PACE! vor contribui la atingerea obiectivelor de a genera un flux pozitiv de numerar din activități operaționale și o marjă operațională recurentă în sectorul auto de 2% în primă fază până în 2020 și de 6% până în 2026.

Eforturile comune vor genera sinergii anuale la nivelul Grupului PSA de 1,1 miliarde de euro în 2020 și 1,7 miliarde de euro în 2026. Toate aceste acțiuni vor contribui la stabilirea pragului de rentabilitate la un număr de 800.000 de autovehicule Opel/Vauxhall, creând un model de afaceri profitabil indiferent de provocări.

Având acces complet la tehnologiile Grupului PSA, Opel/Vauxhall va deveni lider european în materie de reducere a emisiilor de CO2. Până în 2024, toate gamele de autoturisme pentru Europa vor fi electrificate, oferind o versiune de propulsie pur electrică, pe bază de baterie sau una hibridă plug-in, alături de motoare cu ardere internă eficiente. Până în 2020, Opel/Vauxhall va lansa pe piață patru game de autovehicule electrificate, inclusiv Grandland X PHEV și următoarea generație a modelului Corsa ca autovehicul complet electric.

Compania își va spori competitivitatea până în 2020, de exemplu prin reducerea cu 700 € a costurilor per autovehicul. Cheltuielile de marketing vor fi reduse cu peste 10%.

Eficiența globală va fi sporită prin reducerea complexității la nivelul tuturor departamentelor, cu un raport cheltuieli generale și administrative/venituri redus de la 5,6% la 4,7% și cu obiectivul clar de a aduce compania spre nivelul de referință din industria auto în ceea ce privește raportul costuri pentru salarii/venituri.

Optimizarea cheltuielilor de cercetare și dezvoltare și a cheltuielilor de capital la 7-8% din venituri, a proceselor de producție și a celor administrative până în 2020 și atingerea unui capital de lucru de 1,2 miliarde de euro până în 2022 vor contribui, de asemenea, la consolidarea sinergiilor.

Îmbunătățirea competitivității uzinelor de producție va permite noi alocări ale autovehiculelor pentru a asigura o eficiență mai ridicată în următorul deceniu. Cele două platforme ale Grupului PSA, CMP și EMP2, vor fi utilizate în toate uzinele Opel/Vauxhall.

Pentru început, un SUV bazat pe platforma EMP2 este planificat pentru Eisenach în 2019 și un autovehicul din segmentul D bazat pe aceeași platformă va fi produs în Rüsselsheim. Alocarea noilor sisteme de propulsie în uzinele de producție Opel/Vauxhall va facilita trecerea de la motoarele și transmisiile GM la cele ale Grupului PSA.

Opel CEO Michael Lohscheller

PACE! va exploata întregul nostru potențial. Acest plan este de importanță majoră pentru companie, pentru protecția angajaților împotriva turbulențelor și pentru a transforma Opel/Vauxhall într-o companie globală sustenabilă, profitabilă, care să adopte pe scară largă sistemele electrificate.

Viitorul nostru va fi securizat și vom contribui prin excelența germană la dezvoltarea Grupului PSA. Implementarea acestuia a început deja, toate echipele fiind dornice să îndeplinească obiectivele”, a declarat Michael Lohscheller, CEO Opel.

Planul a fost stabilit cu intenția clară de a menține în funcțiune toate uzinele și de a evita concedierile forțate în Europa. Reducerea costurilor salariale, necesară și sustenabilă, va fi realizată prin măsuri rezonabile, cum ar fi conceptele inovatoare de organizare a timpului de lucru, programele de voluntariat sau schemele de pensionare anticipată.

Toate autovehiculele Opel/Vauxhall noi vor fi proiectate în sediul de la Rüsselsheim, care va fi transformat într-un centru de competență globală pentru întregul Grup PSA.

Au fost stabilite primele domenii de expertiză, ca de exemplu tehnologia celulelor de carburant, anumite tehnologii de conducere automatizată și sisteme de asistență pentru șofer. Acestea vor garanta și mai mult calitatea ingineriei germane și inovațiile accesibile. În total, până în anul 2024 numărul platformelor utilizate de Opel/Vauxhall pentru autoturismele sale va fi redus de la 9, utilizate în prezent, la doar 2. În plus, familiile de sisteme de propulsie vor fi optimizate, numărul lor reducându-se de la 10, utilizate în prezent, la 4.

„Asigurarea coerenței dintre arhitectură și familiile de sisteme de propulsie va reduce în mod substanțial complexitatea proceselor de dezvoltare și producție, asigurând sporirea efectelor și sinergiilor și contribuind la rentabilitate în ansamblu”, a spus Lohscheller.

Opel/Vauxhall va adopta arhitecturile autovehiculelor eficiente și flexibile ale Grupului PSA mai rapid decât fusese prevăzut inițial. Începând din 2024, toate modelele de autoturisme Opel/Vauxhall vor avea la bază arhitecturile reunite ale Grupului PSA.

Următoarele modele vor fi Combo, în 2018, și noua generație a celui mai bine vândut model, Corsa, în 2019. Acest proces va fi continuat în ritm susținut, cu o lansare majoră pe an. Luând în calcul toate caroseriile, Opel/Vauxhall va lansa 9 modele noi până în 2020. Această gamă va spori puterea mărcii Opel/Vauxhall.

Sporirea cifrei vânzărilor pentru marca Opel/Vauxhall va fi susținută prin inițiative cum ar fi începerea efectuării unor oferte financiare și mai atrăgătoare, precum și oferte complete de leasing prin intermediul Serviciilor financiare ale Opel și Vauxhall.

În plus, Opel va pătrunde până în 2022 pe mai mult de 20 de piețe noi de export. Mai mult decât atât, Opel va explora oportunitățile profitabile pe termen mediu de export la nivel global.

Pentru a promova creșterea vânzărilor de autovehicule comerciale ușoare, Opel/Vauxhall va lansa modele noi și va pătrunde pe noi piețe având obiectivul clar de a spori cu 25% cifra vânzărilor pentru autovehiculelor comerciale ușoare până în 2020, comparativ cu 2017.

„PACE! a fost creat de Opel/Vauxhall pentru susținerea angajaților noștri, ca o măsură de sporire imediată a performanței”, a declarat Lohscheller.

[1] Definit ca rentabilitate + amortizare – cheltuieli de capital – costuri de cercetare și dezvoltare – modificarea capitalului de lucru net

Video: YouTube

VIA:Opel.com


Tags: , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Arta camuflajului

Menținerea suspansului până la momentul premierei. Camuflajul: de la rolul funcțional, la artă.

Închide