Omul din spatele castii – Cristian Timisica: ,,Omul din spatele căștii este același cu sau fara cască”

| 18 iunie 2020 | 0 Comments

Campionatul National de Raliuri si-a anuntat debutul in sezonul 2020 incepand cu Raliul Argesului. La debutul campionatului am povestit in seria „Omul din spatele castii” cu pilotul Cristian Timisica.

Ana – Maria Florea: Ce inseamna lupta cu secundele?

Cristian Timisica: Lupta cu secundele o văd ca pe o încercare de autodepășire a unor limite impuse până la urmă de mintea mea. O văd ca fiind esenta unei competiții, de orice fel, fiindcă de fapt și de drept, înainte de toate, lupta in sine nu este cu adversarii, ci cu tine și cu cronometrul.

Ana – Maria Florea: Alege o etapa de raliu din Romania. Cu ce masina si ce personaj din motorsportul mondial ti-ai dori sa te insoteasca?

Cristian Timisica: Deși nu am avut șansa de a concura, prin ochii spectatorului Raliul Sibiului pe macadam părea magic și cu siguranță mi-aș dori să îl trăiesc și dintr-o mașină de curse. Cat despre aceasta, as alege Subaru Impreza WRC2007, alaturi de Colin McRae, daca ar mai fi fost printre noi.

Ana – Maria Florea: Cum definesti tu curajul?

Cristian Timisica: Ca o continuare a primei întrebări, curajul îl văd ca fiind atunci când îți depășești limitele, momentul acela de o fracțiune de secundă în care decizi că următorul viraj îl vei lua mai tare decât crezi că se poate și, de cele mai multe ori, chiar și îți iese. Este fracțiunea de secundă care face diferența. Este drogul pentru care iubesc raliul.

Daca in momentul acesta ai avea sansa sa calatoresti la oricare etapa de motorsport din lumea asta, care ar fi aia si de ce?

Cristian Timisica: O alegere probabil atipică, însă mi-aș dori sa vad etapa din WRC a Raliului Japoniei, preferabil in varianta de macadam. Nu în mod deosebit pentru probele speciale, ci cu siguranță pentru atmosfera din jurul raliului, a culturii pentru raliuri și motorsport in general care există în Japonia și felul în care trăiesc oamenii de acolo orice eveniment. Pasiune la superlativ, fara doar și poate.

Ana – Maria Florea: Cine este omul din spatele castii?

Cristian Timisica: Omul din spatele căștii este același cu sau fara cască. Diferența o face că atunci când sunt cu casca pe cap, fac doar ceea ce îmi place. In lumea aceea, sunt doar eu, mașina de curse și vocea copilotului și iubesc teribil lumea asta.

Ana – Maria Florea: Ai un mesaj pentru spectatorii ce va insotesc pe toate probele speciale?

Cristian Timisica: Mă gândesc cu zâmbetul pe buze că până nu demult, nu mi-aș fi inchipuit că voi putea vedea lumea aceasta altfel decât de pe marginea unei probe speciale. Asadar, cunosc entuziasmul și energia cu care un spectator vine la o etapă și mi-aș dori sincer sa ii pot bucura atunci când mă văd pe o probă. Asta consider că mi-ar aduce o satisfacție mai mare decât rezultatul final in sine.

Seria de interviuri „Omul din spatele castii” va continua si cu alte interviuri alaturi de pilotii din cadrul Federatiei.

Galerie foto: RallyCow, Adrian S., RallyZoom.ro, RallyPhoto.ro, Adrian S.


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide