Ofensiva High-Tech pentru protejarea mediului: CITROËN si tehnologia Hybrid Air

| 30 martie 2013 | 0 Comments

Citroën Hybrid AirCITROËN si tehnologia Hybrid Air

După pioneratul filtrului de particule si al sistemului Stop&Start, care au deschis drumul către tehnologia Diesel Hybrid, fiind primul constructor auto care a comercializat un
autovehicul diesel electric, CITROËN îsi continuă ofensiva la Salonul Auto de la Geneva prezentând încă o inovaţie high-tech: sistemul Hybrid Air.
O solu4ţŃie full-hibrid ce combină aerul comprimat cu puterea hidraulică, în baza expertizei ce stă scrisă în ADN-ul mărcii. Aceasta este o inovaţie care reflectă obiectivul CITROËN de a dezvolta tehnologii accesibile oricui şi pretabile oricărei utilizări.

Hybrid Air dezvoltă o performanţă de top, cu un consum de carburant mai mic de 3 litri / 100 km şi fără a fi necesară nicio baterie, fiind:
– extrem de prietenos cu mediul;
– deosebit de accesibil;
– prietenos cu spaţiul din habitaclu.

Această tehnologie revoluţionară se pretează îndeosebi modelelor din segmentele B şi C, dar şi segmentului LCV. La standul din cadrul Salonului Auto de la Geneva, prototipul CITROËN C3 propune un consum de carburant record de doar 2.9 litri / 100km (69g/km CO2). De asemenea, reduce cu 45% consumul de carburant şi emisiile de CO2 în ciclul urban, comparativ cu un model ICE echipat cu o motorizare similară.

Inovaţie scrisă în ADN-ul mărcii

 


Tags: , ,

Category: Diverse

Citește articolul precedent:
Premieră: Bridgestone aduce tehnologia de ultimă oră ENLITEN pe modelul full-electric ID.3 al partenerului Volkswagen

Bridgestone a colaborat cu partenerul său de lungă durată, Volkswagen, pentru a aduce tehnologia de pneuri ușoare ENLITEN Technology la...

Închide