spot_img

Octavian Ciovică a fost cel mai rapid, dar Dominic Marcu a strălucit în prima zi a Trofeului Straja

Profitând și de vremea însorită care i-a avantajat evoluția – și care a scos din case iubitorii sportului cu motor – brașoveanul Octavian Ciovică a dominat prima zi a ediției din acest an de la Trofeul Straja – Lupeni, stabilind timpul de referință atât în recunoașteri cât și în antrenamente

Parcursul sportivului de sub Tâmpa (n.r. Ciovică) nu este însă o surpriză – acesta având parte de o evoluție identică și la ediția precedentă, însă „steaua” care a strălucit cel mai mult în prima zi a etapei hunedorene a fost Dominic Marcu, care, dacă este să ne rezumăm la rezultatul de sâmbătă – lider la categoria I – are toate șansele să bifeze nu doar a doua victorie consecutivă la grupa turismelor, ci și un nou loc pe podiumul absolut al unei etape de viteză în coastă.

Să revenim însă la dimineața și prima parte a zilei de sâmbătă, atunci când s-a dat startul celor 3 manșe de recunoaștere a traseului de concurs ce măsoară aproape 5 km în lungime. Ciovică nu s-a lăsat învins de rivalul său Ghinea, pe care l-a învins de fiecare dată în urcările menite sportivilor să se familiarizeze cu traseul. Brașoveanul a reușit un BEST TIME de 02:57,395 la finalul primei părți a zilei, fiind astfel mai rapid cu 5,7 secunde decât Emil Ghinea, respectiv cu 13,6 secunde decât cel mai rapid pilot al categoriei turismelor – Dominic Marcu, acesta din urmă având și dezavantajul greutății date de bateriile mașinii sale – Tesla Model 3 Performance, o mașină ce la momentul producerii sale în garajele Cyclon Motorsport din Brașov, era primul asemenea model proiectat pentru competițiile sportive de viteză. Evident, din cadrul categoriei I nu-l putem exclude nici pe timișoreanul Bogdan Cuzma, care la prima participare internă cu modelul de TOP al categoriei Rally2 de la raliuri – Škoda Fabia RS – s-a aflat în permanență în „coastele” pilotului din Sinaia (n.r. Marcu).

Unitățile de măsură și protagoniștii din prim-plan s-au menținut și în a doua parte a zilei – atunci când au fost programate manșele de antrenament cronometrat, importante în stabilirea ordinii de start a zilei următoare. Nici de această dată, Octavian Ciovică nu l-a lăsat pe Emil Ghinea să se apropie de el, fiindu-i superior cu 3,3 secunde datorită timpului său de referință de 02:56,840. Nu degeaba am spus că Dominic Marcu a fost cel ce-a strălucit, întrucât experimentatul schior și-a încheiat evoluția primei zile pe podiumul absolut provizoriu, fiind astfel și liderul categoriei I – acolo unde duce o luptă încă din prima etapă cu reșițeanul Claudiu Ciucă, cel ce și-a încheiat ziua de sâmbătă cu al 6-lea timp la OPEN – și 3 la categorie – în urma colegului său de echipă de la CB Rally Vest, anume Bogdan Cuzma.

De-a lungul primei zile s-au remarcat și Cristi Sugár – lider provizoriu la Grupa 6, precum și Răzvan Dan Goșta, care și-a încheiat parcursul de sâmbătă cu întâietate la Grupa 5, însă cu un Andrei Precup ce a fost privat de manșele de antrenament după o roată ruptă în penultima urcare a zilei. După ziua de antrenamente, Ovidiu Ponea este lider la Grupa 4 în timp ce Alexandru Krepelka a stabilit timpul de referință al Grupei 7, care însă nu a avut o misiune deloc ușoară cu debutantul Sorin Huțanu, cel ce a fost ca un ghimpe pentru experimentatul timișorean.

Clasamentul antrenamentelor este disponibil și poate fi vizualizat AICI

Ordinea de start a zilei de duminică poate fi accesată AICI

Vă reamintim că Trofeul Straja – a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă – este un eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și Auto-Moto Retezat, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Lupeni, respectiv cu susținerea Asociației Pro Straja.

Partener în mobilitate – Porsche Timișoara

Partener în logistică – A24 Assistance

Parteneri: Side Trading – Cash&Carry, Cricova, DGAMPT

Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

Fotografii realizate de Balázs Attila

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri