spot_img

O victorie specială pentru Cătălin Ghigea și Abarth 124

A treia etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop i-a adus a treia victorie lui Cătălin Cedric Ghigea, la categoria rezervată automobilelor istorice de competiție. Din mai multe puncte de vedere, a fost un succes special.

Traseul etapei, drumul de legătură dintre Livada Poștei (Brașov) și Poiana Brașov este unul dintre preferatele pilotului Cătălin  Cedric Ghigea, fiind unul complex, care îmbină viraje tehnice cu paliere de viteză, cu o suprafață de rulare impecabilă și cu mulți spectatori prezenți pentru a-și susține favoriții.

Totuși, ediția 2018 l-a prins pe Cătălin într-o postură nu tocmai fericită, din punct de vedere al materialului de concurs. Deși planurile stagionare implicau un alt automobil, scurgerea nemiloasa si rapida a timpului l-au determinat pe Ghigea să se reorienteze către un Fiat Abarth 124 CSA Rally. Și chiar dacă discutăm despre o mașină care a făcut istorie în perioada sa, diferențele de performanță, față de adversarii direcți din clasamentul dedicat vehiculelor istorice de competiție, păreau că dezavantajează simpatica mașinuță, botezată „Alexa”.

Cu atât mai mult la Brașov, unde tronsoanele de viteză și, în general, viteza medie mai mare comparativă cu alte trasee din campionat, păreau să scoată încă din start Abarth-ul din calculele pentru victorie. Însă micuța italiancă s-a descurcat excepțional pe tot parcursul weekend-ului, inclusiv în manșa de concurs de duminică, desfășurată pe ploaie torențială.

Așa se face că finalul competiției a găsit-o pe Alexa pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Brașov, fiind cea de-a doua victorie consecutivă pentru Fiat 124 Abarth CSA Rally în sezonul 2018. Cu un așa început, lupta pentru titlul stagionar deja nu mai pare o nucă prea tare pentru noul duo din București.

„Fiecare victorie mă bucură, dar asta parcă a avut ceva în plus. În primul rând sunt foarte fericit că pot să i-o dedic lui Camil Perian, fiind prima întrecere de după accidentul grav pe care prietenul meu l-a suferit la Teliu. Am rămas surprins de solidaritatea colegilor mei, toți concurenții purtând, într-un gest superb, numărul 217 (ce îi aparține lui Camil) pe mașinile lor de concurs la această etapă. De asemenea, mă înclin în fața spectatorilor care au afișat bannere pentru a-l încuraja.

S-a dovedit încă o dată că suntem o mare familie de oameni deosebiți. În ceea ce privește evoluția mea de la Brașov, a fost una cu zâmbetul pe buze de la un capăt la altul. Alexa, Abarth-ul, s-a descurcat remarcabil, mai ales pe ploaie și chiar în lipsa evidentă a unei puteri mai mari. Din punct de vedere dinamic, mașina a excelat, iar mie începe să-mi placă din ce în ce mai mult pe trase ude.

Nu vreau să închei fără ai felicita pe oficialii Federației Române de Automobilism Sportiv, care au avut de luat decizii grele, dată fiind evoluția situației, cu accidente și condiții meteo nefavorabile, dar care s-au descurcat remarcabil”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea, citat de autostiri.ro, după etapa de la Brașov.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în sezonul 2018 sunt Autoitalia, importator Abarth, YACCO, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri