Noutăți pentru Cătălin Ghigea la Raliul Harghitei 2018

| 13 iulie 2018 | 0 Comments

După o pauză forțată de împrejurări, la etapele desfășurate pe macadam, pilotul Cătălin Cedric Ghigea revine în Campionatul Național de Raliuri alături de micuțul Fiat Abarth 124 CSA Rally și de un navigator nou.

Sezonul 2018 a consemnat și prima tentativă serioasă de a lua pulsul întrecerilor de tip rally pentru bucureșteanul Cătălin Cedric Ghigea, multiplu Campion Național la întrecerile de viteză în coastă dedicate automobilelor istorice de competiție. Deși planurile inițiale nu au putut fi respectate, în lipsa automobilului la volanul căruia ar fi trebuit să se ia startul în toate etapele sezonului, Cătălin Ghigea se află deja înaintea celui de-al treilea concurs.

După pauzele forțate de la Raliul Aradului și Raliul Moldovei (Bacău), acolo unde Fiat-ul Abarth 124 CSA Rally nu a putut participa din pricina lipsei unui kit adecvat pentru întrecerile pe macadam, el va lua startul la cea de-a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice. Speranțele pilotului pentru runda ce va avea cartierul general la Odorheiul Secuiesc sunt mari, mai ales datorită faptului că majoritatea probelor sunt tehnice, o caracteristică ce îi convine de minune.

Deși traseul este complet nou, Cătălin Ghigea este încrezător și se așteaptă să confirme evoluțiile bune de la Brașov și Cluj Napoca. Dacă în runda inaugurală a sezonului, la chiar prima apariție la volanul Abarth-ului, echipajul Ghigea/Gurămultă a obținut un muncit loc 2, la Transilvania Rally (Cluj) cei doi au avut un parcurs chiar mai bun până în momentul în care un mic furtun fisurat a forțat abandonul tehnic, din postura de lideri ai clasei.

Pe lângă faptul că va lua startul într-o competiție complet nouă, Cătălin Ghigea va avea în dreapta sa un nou navigator, în persoana jurnalistului Andrei Barbu. Cei doi au încredere că relația de prietenie din afara sferei sportive se va putea transpune și într-un rezultat pe măsură la Harghita. Este prima competiție de tip rally și pentru Andrei, după ce în sezonul 2016 el a concurat în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

„Așteptările mele înaintea unui raliu, așa cum m-am obișnuit deja, sunt moderate. Vreau să mă simt bine, în primul rând, iar ca o consecință sper să existe la final și un rezultat sportiv cât mai bun. Abia așteptam un nou raliu împreună cu Abarth-ul de care m-am îndrăgostit iremediabil în timpul rundelor de la Brașov și Cluj-Napoca. Am fost nevoit să fac și o schimbare temporară de echipaj, în lipsa navigatorului alături de care am început sezonul, dar sunt convins că voi face echipă excelentă cu Andrei, care este pasionat de motorsport și dornic să aibă o evoluație cât mai solidă la Harghita, chiar dacă este pentru prima dată în această postură”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea înaintea startului de la Raliul Harghitei 2018, citat de autostiri.ro.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în sezonul 2018 sunt Autoitalia, importator Abarth, YACCO, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Credit foto: Rally Cow

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
S-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

A început căutarea celui mai bun mecanic din România: s-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

Închide