Noul Volvo FH, teste riguroase, îmbunătăţiri majore

| 11 martie 2013 | 2 Comments

Aer mai curat pentru şoferii noului Volvo FH

Volvo Trucks a realizat îmbunătăţiri majore în interiorul cabinei noului Volvo FH, în primul rând prin folosirea unor materiale textile şi componente care conţin şi emit mai puţine substanţe chimice. Iar rezultatul constă în obţinerea unui aer in interiorul cabinei considerabil mai curat decât cel din traficul exterior.

„Abordarea noastră holistică s-a concentrat pe micşorarea emisiilor provenite de la materialele interioare şi prevenirea intrării în cabină a micilor particule din exterior prin sistemul de climatizare. În acest fel, am reuşit să reducem considerabil mirosul şi cantitatea de particule şi substanţe organice, precum formaldehida,” spune Lars Mårtensson, Environmental Director Volvo Trucks, potrivit Volvo Trucks.

Limite fixe ale emisiilor

De mulţi ani calitatea aerului din cabină a făcut obiectul cercetării şi dezvoltării la Volvo Trucks, atenţia acordată acesteia sporind în ultima decadă. În ultima perioadă, această activitate a fost sincronizată cu dezvoltarea noului Volvo FH.

„Noul nostru camion de cursă lungă este perfect pentru introducerea acestei soluţii, având în vedere faptul că mulţi şoferi petrec până la 20 de ore pe zi în cabină ” declară Hannele Nurmi, specialist în reglementarea substanţelor la Volvo Trucks.Analizarea meticuloasă a acestui aspect a condus la o limită fixă a emisiilor pentru fiecare substanţă organică prezentă în materialele interioare. Am lucrat îndeaproape cu furnizorii noştri pentru a fi siguri că ne sunt respectate pretenţiile.”

 

 

 

 

 

Doar materiale textile din standardul Oeko-tex 100

Emisiile de substanţe organice din materialele textile interioare (VOC – Volatile Organic Compounds) reprezintă un subiect binecunoscut în industria auto. În cele mai multe cazuri, aceste emisii cresc atunci când cabina devine foarte fierbinte sau când este expusă direct la lumina soarelui.Volvo Trucks a rezolvat această problemă prin diverse măsuri. Toate materialele ignifuge din textilele noului FH au fost eliminate.

În schimb, textilele au fost fabricate mai groase şi mai dense pentru a îndeplini normele cu privire la incendiu. Toate textilele au fost certificate în acord cu standardul global Oeko-tex 100 – ceea ce înseamnă că ele nu conţin nivele periculoase ale vreunei substanţe.

Substanţele chimice toxice din plasticul şi pielea folosită pentru scaune, volan sau elementele de decor sunt înlocuite cu materiale mai puţin periculoase, iar pielea este tăbăcită folosind procedee fără crom. Drept urmare, nu doar emisiile de substanţe organice au fost reduse, ci şi riscul apariţiei alergiilor.

Pentru a preveni intrarea în cabină a particulelor din afara cabinei, aerul absorbit este trecut printr-o serie de două filtre active concepute pentru a micşora numărul acestor mici particule.

„Din cercetările noastre ştim că unii şoferi sunt mai sensibili şi dezvoltă reacţii alergice. Prin reducerea acestei probleme odată cu lansarera noii cabină FH ne-am dorit să-i ajutăm pe aceşti şoferi,” declară Hannele Nurmi.

 

Teste riguroase

Pentru a verifica rezultatele, o cabină Volvo FH completă a fost subiectul unor teste de laborator la temperaturi înalte (40° şi 65° Celsius).

„Aceste teste ne-au arătat că nivelul de substanţe organice din aerul cabinei a fost redus la o fracţiune, ceea ce înseamnă că şoferii vor avea un mediu de lucru mai sănătos şi mai curat în noul FH. Următorul nostru scop este de a incorpora această soluţie în toată gama noastră de camioane. Obiectivul este de a oferi acelaşi nivel al calităţii aerului în oricare camion Volvo vândut oriunde în lume,” declară Lars Mårtensson.

Sursa si imagini: Volvo Trucks. Vedeţi cum arată interiorul noului FH pe YouTube


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premieră: Bridgestone aduce tehnologia de ultimă oră ENLITEN pe modelul full-electric ID.3 al partenerului Volkswagen

Bridgestone a colaborat cu partenerul său de lungă durată, Volkswagen, pentru a aduce tehnologia de pneuri ușoare ENLITEN Technology la...

Închide