spot_img

Noul PEUGEOT E-5008

Noul PEUGEOT E-5008 stabilește un alt punct de referință, devenind singurul SUV complet electric în măsură să ofere spațiu excepțional pentru 7 pasageri și autonomie electrică de până la 660 km. Beneficiind de platforma STLA Medium și de o baterie fabricată în Franța, E-5008 răspunde cerințelor clienților care caută un SUV de mari dimensiuni, cu un design impunător, un interior confortabil și performanțe electrice eficiente.

Beneficiind de platforma STLA Medium și de o baterie fabricată în Franța, E-5008 răspunde cerințelor clienților care caută un SUV de mari dimensiuni, cu un design impunător, un interior confortabil și performanțe electrice eficiente. PEUGEOT oferă, de asemenea, siguranță totală clienților săi, oferind PEUGEOT E-5008 cu o garanție de 8 ani/160.000 km prin programul ALLURE CARE.

Seducție

Un design care combină dinamismul specific unui SUV adevărat cu rafinamentul unui model de segment superior.

Emoție

Un i-Cockpit® panoramic spectaculos și o atmosferă primitoare și de înaltă tehnologie în interior. Excelență

Un SUV unic, produs în Franța, care oferă 7 locuri și performanțe electrice cu o auto – nomie de până la 660 km.

Având ca obiectiv să devină o marcă 100% electrică, PEUGEOT continuă să își extindă gama pentru a răspunde tuturor cerințelor clienților. Noul E-5008 este singurul model din segmentul său care oferă mobilitate 100% electrică pentru șapte pasageri, beneficiind de un interior excepțional de generos și confortabil.

Noul PEUGEOT E-5008 prezintă flexibilitatea platformei STLA Medium de la Stellantis și este primul model care beneficiază de o configurație extinsă. Ampatamentul de 2,90 m este deosebit de generos, ceea ce îi conferă un spațiu foarte mare, cu o lungime totală de 4,79 m.

Platforma inovativă STLA Medium este concepută astfel încât să ofere cele mai bune servicii din categoria sa pentru cele mai importante criterii ale clienților: autonomie (până la 660 km), timp de încărcare (de la 20% la 80% în 30 de minute), plăcerea de a conduce, performanțe, eficiență și servicii conectate (planificator de călătorie, încărcare inteligentă, vehicle-to-load, actualizări „over the-air“). Noul PEUGEOT E-5008 va fi construit exclusiv la uzina din Sochaux. Acesta este echipat cu baterii ACC fabricate la megafabrica din Franța (Douvrin). Beneficiază de programul ALLURE CARE și de o garanție de până la 8 ani / 160.000 km, cea mai extinsă dintre toate mărcile europene.

Siluetă puternică și dinamică

Noul E-5008 se distinge prin caracterul său puternic de SUV, care inspiră robustețe și siguranță, combinat cu o siluetă extrem de dinamică. Linia mediană relativ înaltă și formele foarte pronun – țate ale modelului E-5008 îi conferă o prezență puternică pe șosea, la fel ca și dimensiunile sale generoase (lungime: 4,79 m, lățime: 1,89 m, înălțime: 1,69 m). Designul modelului E-5008 sugerează mișcare. Înclinarea lunetei este subliniată de elementele sofisticate ale designului lateral, precum și de partea frontală, care prezintă noua semnătură luminoasă și grila frontală inovatoare care se îmbină perfect în culoarea caroseriei.

Estetică de înaltă tehnologie

Grila sofisticată este evidențiată de o bandă neagră subțire și elegantă care înconjoară întreaga parte frontală a modelului E-5008 și încorporează faruri LED ultracompacte pe toate versiunile. E-5008 GT este dotat standard cu noua tehnologie Pixel LED de la PEUGEOT.

Aceasta adaptează automat farurile la condițiile de trafic, menținând o iluminare optimă fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Continuând munca inovatoare începută la PEUGEOT 408 și E-3008, noul E-5008 are jante care contribuie la stilul modern și la performanța aerodinamică. Cu un design tehnic geometric, jantele de 19” și 20” au în centru noua emblemă PEUGEOT. La interior, spectaculosul ecran plutitor PEUGEOT Panoramic i Cockpit® de 21″ introduce pasagerii într-un mediu pe cât de hi[1]tech, pe atât de ușor de utilizat.

Rafinament superior

Nimic nu este mai sofisticat decât simplitatea. Noul E-5008 îmbrățișează această filozofie, cu laturi verticale foarte netede și elegante, subliniind rafinamentul prin mascarea chederelor geamurilor laterale în portiere. Numărul de inserții ornamentale de pe caroserie a fost redus, iar piesele cromate au fost eliminate în favoarea unor stropi de vopsea pe elemente specifice: Meteor Grey pe spoilerul față și bara de protecție spate, Orbital Black pe carcasele oglinzilor și pe partea inferioară a liniei centrale. Noul E-5008 este disponibil în șase culori: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey și Titanium Grey.

La versiunea GT, vopseaua în două tonuri cu plafon negru lucios este standard. Rafinamentul superior al interiorului noului E-5008 aduce beneficii tuturor pasagerilor. De exemplu, finisajele elegante din aluminiu veritabil și iluminarea ambientală personalizabilă cu LED-uri, disponibilă în opt culori, se extind pe planșa de bord și pe portierele din față și din spate . Împreună, acestea creează un spațiu de înaltă tehnologie, extrem de confortabil.

«Panoramic I-COCKPIT® de nivel superior »

Echipele PEUGEOT au decis să reunească două dintre cele trei elemente fundamentale ale i-Cockpit®: head-up display și ecranul tactil central mare. Acestea sunt acum integrate într-un ecran panoramic curbat cu un singur panou de înaltă definiție de 21” care se extinde din partea stângă a planșei de bord până la consola centrală. Acest ecran panoramic plutește cu adevărat deasupra planșei de bord. Iluminarea ambientală cu LED-uri de sub ecran accentuează efectul de „plutire“.

Poziționat pentru o ergonomie optimă, acest ecran lat de 21” este ușor curbat spre șofer, rămânând în același timp perfect accesibil pentru pasager. Panoul digital de mari dimensiuni și de o calitate excepțională combină două funcții cheie ale PEUGEOT i-Cockpit®:

  • În partea stângă, deasupra volanului compact, afișajul reunește toate informațiile de conducere: viteză, cadran de putere, ajutoare la rulare , flux de energie etc.
  • În dreapta, în centrul planșei de bord, ecranul tactil este accesibil atât șoferului, cât și pasa – gerului. Acesta controlează sistemele de încălzire și aer condiționat, de navigație, media și conecti – vitate etc. În versiunea Allure a modelului E-5008, noul PEUGEOT i-Cockpit® este dotat standard cu două panouri digitale de 10” pe un singur suport, cu același efect de plutire ca și panoul de 21”.

Un volan compact și comenzi noi

Componentă cheie a PEUGEOT i-Cockpit® încă de la început, volanul compact a fost profund reamenajat pentru a oferi mai multe senzații și un confort de conducere sporit.

Acesta și-a păstrat, bineînțeles, aspectul compact cu un design modernizat. Perna centrală reproiectată este mai mică și „izolată“ de spițele volanului astfel încât să ofere un efect de levitație care amintește de ecranul panoramic de pe planșa de bord.

Comenzile de pe volanul compact sunt noi. Acestea detectează automat degetele șoferului pentru o ergonomie optimă, dar sunt activate numai când sunt apăsate, pentru evitarea activării accidentale.

Noul volan compact este încălzit ca dotare standard la modelul E-5008 GT. Noul PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® introduce două noi manete de comandă subțiri și elegante în spatele volanului compact și două padele dedicate frânării regenerative.

 I-TOGGLES® personalizabile

Partea centrală a planșei de bord este prevăzută cu i-Toggles®, butoane sensibile la atingere complet personalizabile, care pot fi programate să ofere acces rapid la zece dintre funcțiile preferate ale utilizatorului: apelarea unei persoane, pornirea navigației către o destinație frecvent utilizată, reglarea radioului pe postul preferat, setarea temperaturii ideale a aerului condiționat și așa mai departe.

Cea mai nouă generație de sisteme de informații conectate PEUGEOT

Versiunea Allure dispune standard de sistemul PEUGEOT i-Connect®, care oferă conectivitate completă datorită funcției de oglindire wireless (Apple CarPlay/Android Auto). Experiența tehnologică este extinsă complet cu sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced, standard pe E-5008 GT. Acesta dispune de un sistem de navigație performant, conectat la TomTom, cu funcție de planificare a călătoriei (a se vedea mai jos).

Recunoașterea vocală a limbajului natural „OK, PEUGEOT“ permite accesul la funcțiile de informare și divertisment, încălzire și climatizare și la telefon. Această recunoaștere vocală poate face acum distincția între comenzile emise de șofer sau de pasager. Inteligența artificială, ChatGPT, va fi, de asemenea, disponibilă pe E-5008, pentru asigurarea interacțiunii între pasageri și vehicul. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor și pentru a răspunde la orice întrebări pe care aceștia le-ar putea avea, sistemul include documentație la bord și un link de cod QR către tutoriale. Actualizările sistemului sunt efectuate „over the air“.

Agilitate uimitoare, facilitate reconfortantă

Noul E-5008 este foarte ușor de condus. Datorită setărilor dinamice ale șasiului, în marea tradiție PEUGEOT, se simte în largul său și este eficient pe șoselele principale și deosebit de agil în oraș. Pentru facilitarea manevrelor, E-5008 este echipat standard cu o cameră video în spate, care oferă șoferului două unghiuri: vedere în spate sau vedere de ansamblu. Această cameră video este echipată cu o duză de curățare pentru imagine perfectă în orice condiții.

Opțional, noul E-5008 poate fi echipat cu sistemul PEUGEOT VisioPark 360°, care oferă o vizualizare la 360 de grade a mediului înconjurător datorită celor patru camere video poziționate cât mai aproape de roțile din față și din spate și a celor 12 senzori răspândiți în jurul mașinii. Acest lucru face posibilă evitarea oricărui obstacol aflat în apropierea vehiculului.

Mai mult de 40 de sisteme de asistare a șoferului, sisteme și echipamente de siguranță, un pas înainte spre conducerea semiautonomă

Cu sistemul Drive Assist Plus 2.0, PEUGEOT E-5008 asistă șoferul prin utilizarea tuturor senzorilor mașinii (camere video, radar etc.) și a informațiilor de la sistemul de navigație conectat.

Aceste sisteme de asistare sunt concepute pentru facilitarea activității șoferului pe drumurile cu mai multe benzi, cum ar fi autostrăzile:

  • Controlul adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție Stop & Go și ajutor pentru menținerea poziției pe banda de rulare: Gestionează direcția și viteza noului E-5008 pentru menținerea acestuia pe banda de rulare, la o viteză prestabilită de șofer.
  • Schimbarea semiautomată a benzii de rulare: Asistă șoferul la schimbarea benzii de rulare, în deplină siguranță. Este suficient să activezi indicatorul de semnalizare și să apeși butonul „OK“ de pe volan, iar sistemul te va conduce pe noua bandă dorită.
  • Recomandare prealabilă privind viteza: orice modificare a limitei de viteză prin citirea indicatoarelor rutiere și prin colectarea de informații de la sistemul de navigație conectat sugerează șoferului să adapteze în mod corespunzător setarea sistemului adaptiv de control al vitezei de croazieră. În cazul în care este detectată ploaia, dispozitivul sugerează imediat reducerea vitezei în conformitate cu limitele de viteză, de exemplu, de la 130 km/h la 110 km/h pe autostradă. Aceste sisteme de conducere semiautonomă necesită validarea șoferului. Senzorii se asigură că șoferul își păstrează în permanență mâinile pe volan

Noul PEUGEOT E-5008 va fi pus spre vânzare în România la sfârşitul anului 2024.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,309FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,440AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri