Noul Opel ADAM S, premiera la Salonul Auto de la Paris

| 19 septembrie 2014 | 0 Comments
Opel ADAM S: șoferii cărora le place să conducă mai sportiv vor găsi sub capotă o unitate Turbo ECOTEC de 1,4 litri, cu o putere de 110 kW/150 cp.

Opel ADAM S: șoferii cărora le place să conducă mai sportiv vor găsi sub capotă o unitate Turbo ECOTEC de 1,4 litri, cu o putere de 110 kW/150 cp.

S de la Steaua Sport: noul Opel ADAM S are premiera la Salonul Auto de la Paris

  • Apariție de impact: sportivul familiei ADAM la „Mondial de l’Automobile” în Paris
  • Performanțe puternice: motor turbo de 1,4 litri cu putere de 110 kW/150 cp și șasiu performant
  • Aderență optimă: sistem de frânare OPC impresionant
  • Stilizare de efect: design „Red ’n‘ Roll” și numeroasele opțiuni de personalizare ADAM

Noua vedetă sport a familiei ADAM poartă denumirea ADAM S. Acesta va deveni vârful de gamă al coloratului portofoliu ADAM și va arăta ce are de oferit la „Mondial de l’Automobile 2014” din Paris, între 4 și 19 octombrie. O versiune studiu a ADAM S a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva în primăvara trecută, iar acum a fost luată decizia de a produce modelul, în 2015. Cel mai recent model ADAM se caracterizează prin design elegant, sistem de propulsie energic și posibilități de personalizare numeroase. Șoferii cărora le place să conducă mai sportiv vor găsi sub capotă o unitate Turbo ECOTEC de 1,4 litri, cu o putere de 110 kW/150 cp, anunta Opel Romania. În plus, datorită șasiului special adaptat și sistemului de frânare OPC, racheta în miniatură își păstrează traiectoria, chiar și la viteze mari. Pedigriul sportiv al modelului ADAM S este cât se poate de evident – designerii i-au conferit un aspect elegant, atât la interior, cât și la exterior. Autovehiculul îndrăzneț de dimensiuni mici completează gama de modele ADAM după lansarea versiunii crossover ADAM ROCKS, care a avut deja loc. Cu ADAM S, Opel a arătat încă o dată cât de versatilă este familia ADAM, urmând principiul: individual, incitant și puternic. Datorită performanțelor sale, ADAM S va adăuga încă o dimensiune celui mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici și campionului personalizării, potrivit Opel Romania.

Rachetă în miniatură cu turbocompresor

Cu 110 kW/150 cp şi un cuplu de 220 Nm disponibil oricând, noua versiune specială a unităţii Turbo ECOTEC de 1,4 litri a modelului ADAM S se mândreşte cu o putere de peste 100 cp/litru de cilindree. Este o unitate supraalimentată de înaltă performanţă derivată din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM, care a fost dezvoltată special pentru ADAM S. Aceasta are o putere mai mare cu 50 de procente şi un cuplu mai mare cu 70 de procente decât ruda sa de 1,4 litri cu aspiraţie naturală. Combinată cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, propulsează modelul ADAM S de la 0 la 100 km în 8,5 secunde și până la o viteză maximă de 200 km/h, conform Opel Romania.

O unitate supraalimentată de înaltă performanţă derivată din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM a fost dezvoltată special pentru ADAM S.

O unitate supraalimentată de înaltă performanţă derivată din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM a fost dezvoltată special pentru ADAM S.

Motorul 1.4 Turbo al modelului ADAM S este bineînțeles echipat cu tehnologia Start/Stop și întrunește deja cerințele viitorului standard de emisii Euro 6. Defazarea celor doi arbori cu came pentru sincronizarea continuu variabilă a supapelor şi un turbocompresor integrat în galeria de evacuare reduc greutatea şi asigură caracterul compact. Printre numeroasele elemente care reduc greutatea se află blocul motor din fontă cu o structură cu cadru tubular, arborii cu came tubulari şi o galerie de admisie din plastic. În această configurație, sportivul familiei ADAM se mulțumește cu 6,4 litri de benzină la 100 de kilometri în regim mixt, având emisii de 149 de grame de CO2 per kilometru.

Caracteristicile de conducere sportivă sunt sporite de șasiul performant special adaptat, dezvoltat special pentru ADAM S și de sistemul de direcție performant, cu manevre directe și exacte. Însă racheta în miniatură se poate descurca și într-o situație de urgență. Frânele mari OPC S, proiectate special pentru roți de diferite dimensiuni, asigură performanțe de frânare excelente. Pe jantele de 18 inch cu design în formă de elice sunt montate pneuri 225/35 R 18, iar etrierele de frână roșii sunt vizibile. Alternativ, sunt disponibile și jante de 17 inch.

Sportiv de la prima vedere: design „Red ’n‘ Roll” captivant

Designul clar al modelului ADAM S nu lasă nicio urmă de îndoială asupra a ceea ce are sub capotă. Caroseria este marcată de buza spoilerului faţă, protecţiile pragurilor laterale şi bara de protecţie spate extinsă cu o ţeavă de eşapament îndrăzneaţă, vizibilă. Împreună cu designul pentru acoperiș „Red ʼn‘ Roll”, rezervat exclusiv pentru clienții ADAM S, sunt disponibile în total zece vopsele pentru caroserie și alte patru combinații pentru acoperiș. Spoilerul spate distinctiv de deasupra lunetei și logo-ul ADAM S de pe montanții C completează imaginea modelului. Cei care doresc să aibă o apariție și mai impresionantă își pot personaliza acoperișul și caroseria cu grafică specială „S” suplimentară, informeaza Opel Romania.

La interior, șoferul și pasagerul din față pot alege dintre patru variante diferite de scaune, trei dintre acestea fiind disponibile exclusiv cu această variantă ADAM, inclusiv scaunele performante Recaro cu tapițerie din piele Morrocana sau nappa. Interiorul reflectă în multe moduri designul „Red ʼn‘ Roll”, de exemplu prin pachetul de piele opțional, inclusiv volanul, maneta schimbătorului și frâna de parcare din piele de culoare neagră și roșie sau iluminarea instrumentelor și a portierelor în roșu și alb. Toate acestea sunt completate de mici detalii precum covorașele speciale ADAM S sau cheia cu design ADAM S în gri-negru-roșu. Capitonajul cu design de steag în carouri, disponibil opțional, sporește aspectul de autovehicul de curse.

În plus, ADAM S are, de asemenea, lumini de zi şi lămpi de poziţie spate fumurii cu LED-uri, control electronic al climatizării şi sofisticatul şi premiatul sistem IntelliLink de la Opel care oferă conectivitate şi aplicaţii de ultimă oră. Sistemul de infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizează ANDROID sau Apple iOS. Acesta oferă conexiune USB şi Bluetooth, streaming audio, şapte difuzoare şi un ecran tactil color HD de 7 inch, conform Opel Romania. Sistemul inteligent Opel IntelliLink asigură, de asemenea, navigaţia prin aplicaţia BringGo şi include aplicaţiile Stitcher şi TuneIn. Integrarea dispozitivelor Apple iOS în sistem permite utilizarea funcţiei de comandă vocală SIRI EYES FREE. Tehnologia sa sigură şi uşor de utilizat face din modelul ADAM cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piaţă.

VIA: Opel Romania


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
NRA, lider detaşat la jumătatea sezonului în CNRD!

La jumătatea sezonului intern, Napoca Rally Academy conduce în clasamentul pe echipe cu 354,2 puncte, urmată de DTO-Tellur R.T. cu...

Închide