spot_img

Noul Chevrolet Malibu îşi serbează debutul european la Salonul Auto de la Frankfurt

Un exterior conceput după un nou design, aerodinamic şi cu proporţii mai impunătoare
· Un interior nou, cu post de conducere dublu, care oferă mai mult spaţiu, nivel redus de zgomot şi un număr impresionant de materiale de înaltă calitate
· O gamă de motoare pe benzină şi diesel puternice, cu 4 cilindri şiconsum redus de carburant
· O gamă extinsă de funcţii de siguranţă incluse în dotarea standard

După ce a fost prezentat în premieră mondială în cadrul saloanelor autodin SUA şi China, noul Malibu va reprezenta principalul punct de atracţie cu care marca Chevrolet doreşte să impresioneze vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt, ediţia 2011. În Europa, acolo unde modelul Malibu nu a fost disponibil până în prezent, noua versiune va fi comercializată începând cu anul viitor şi va deveni, cu siguranţă, vârful de lance al mărcii. „Noul Malibu va reprezenta cel de-al 8-lea model inedit lansat de Chevrolet în mai puţin de 12 luni”, a declarat Wayne Brannon, Preşedinte şi Director executiv al Chevrolet Europe.

„Chevrolet Malibu este noua ofertă de top a mărcii, aducând o valoare dovedită în segmentul de autovehicule de dimensiuni medii din Europa.”Un exterior elegant şi trăsături atletice inedite”

Noul Malibu are un ampatament de 2,737 m, o postură mai latăşi spoilerul integrat.
Datorită formei şi designului noi ale modelului Malibu, inginerii au reuşit să reducărezistenţa la înaintarecu 60% comparativ cu modelul anterior. Cu un coeficient aerodinamic apropiat de cel al modelului Volt (0,28), noul Malibu va fi unul dintre cele mai eficiente autovehicule din punct de vedere aerodinamic din toată gama de autoturisme Chevrolet.Printre celelalte elemente de design exterior se numără grila dublă a radiatorului caracteristică mărcii Chevrolet, faruri Xenon sau HIDde înaltă intensitate şi noile lămpi spate cu filament dublu şi tehnologie LEDspecifice modelului Camaro. Jantele sunt disponibile cu dimensiuni cuprinse între 17 şi 18 inch. Puteţialege o paletă de 9 culori pentru exterior şi până la 4 combinaţii de culori pentru interior,în funcţie de modelul selectat.

Mai mult spaţiu, confort şi rafinament

Noul Malibu prezintă un design interior inedit, cu postul său de conducere dublu, care creeazăun mediu ambiant primitor, spaţios şi confortabil. Lăţimea extinsă a noului Malibu înseamnă şi un interior mai spaţios. În comparaţie cu modelul anterior, acesta oferăun interior mai încăpător, cu mai mult spaţiu pentru zona umerilorşi bazin.

Accentele metalizate sau cromate utilizate, iluminarea ambientală intimă de-a lungul panoului de instrumente şi în compartimentele de depozitare, precum şi cusăturile contrastante conferăinteriorului un plus de rafinament. În locuri strategice, au fost adăugate materiale fonoabsorbante pentru o deplasare liniştită şi relaxantă.

Modelul Malibu prezintă o serie de spaţiide depozitare, inclusiv o interfaţă audio care poate fi ridicată şi coborâtă pentru a dezvălui un spaţiude depozitare cu o adâncime de 6 inch amplasatîn spatele afişajului tactil de 7 inch al sistemului audio – un element inedit pentru un autovehicul din clasa medie. Gama completă de opţiuniinfotainment de ultimă generaţie oferită de noul Malibu include noi sisteme audio şi un sistem de navigaţie accesibil. Pentru nivelurile de echipare mai avansate, conectivitatea Bluetooth wireless permite utilizarea funcţieimâini-libere pentru aplicaţiile disponibile pe un smartphone, în timp ce dispozitivul rămâne depozitat în siguranţă.

O reglare precisă pentru o manevrabilitate remarcabilă

Clienţii pot alege între două variante de motorizare pe benzină sau dieseleconomice, cu 4 cilindri, o cilindree de 2 şi 2,4 litri şi o putere de 164 CP, respectiv 169 CP. În Europa, noul Malibu va fi disponibil atât cu o transmisie manuală, cât şi cu o versiune automată.

Modelul Chevrolet Malibu a fost conceput pentru a concura de la egal la egal cu alte modele sedan mai scumpe în materie de manevrabilitate. Profitând de avantajele oferite de îmbunătăţirea continuă a modelelor premiate din segmentul de autovehicule de dimensiuni medii, inginerii GM au testat, reglat şi calibrat modelul Malibu pe drumuri rurale, autostrăzi, precum şi în cadrul centrelor de testare ale companiei din întreaga lume.

Structura robustăa caroseriei permite o reglare precisă şi un control dinamic al autovehiculului, ambele aspecte reprezentând factorii cheie în ceea ce priveşte manevrabilitatea remarcabilă anoului Malibu. Alte sisteme care contribuie la asigurarea unei călătorii relaxante la bordulmodelului Malibu sunt: un mecanism de direcţie premium, care oferăo reacţie precisă şi uniformă, precum şi o senzaţie de stabilitate, o suspensie faţă McPherson,o suspensie spate independentă multi-braţ şi un suport al motorului izolat care reduce nivelul de zgomot în habitaclu.

Printre sistemele de control alşasiului se numără sistemul de anti-blocare la frânare (ABS) cu patru canale, un sistem de control integral al tracţiunii, sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC) în viraje, sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), sistemul de asistare la frânare (BA), sistemul de control al frânării în viraje, sistemul hidraulic de asistare la frânare şi sistemul de control al cuplului.

Funcţii de siguranţă imbatabile

Noul Malibu va fi unul dintre cele mai bine echipate autovehicule din segmentul său în materie de funcţii de siguranţă. Acesta va asigura protecţia optimă a pietonilor petoate pieţele pe care va fi comercializat. Autovehiculul va fi prevăzut cu un număr total de 8 airbaguri: airbaguri pentru şofer şi pasagerul din faţă cu declanşare în două trepte, airbaguri pentru zona pelviană/toracică pentru şofer şi pasagerul din faţăîn cazul unor coliziuni laterale, precum şi airbaguri tip cortină cu protecţie anti-răsturnare, toate acestea fiind incluse în dotarea standard pe toate pieţele la nivel mondial. Sistemul de asistare la parcarea cu spatele şi camera video pentru marşarier sunt disponibile pentru nivelurile de echipare medii şi superioare.

Modelul Malibu va fi fabricat în fabricile GM la nivel mondial, inclusiv în Statele Unite, Coreea de Sud şi China.

Multumim Florentina Stoica
PR Manager Chevrolet Romania
Chevrolet Central and Eastern Europe LLC
Representative Office Romania

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri