spot_img

Noua Mazda6 a fost distinsă cu premiul 2013 red dot

Noua Mazda6 a fost distinsă cu premiul 2013 red dot

Noua Mazda6 a fost distinsă cu premiul 2013 red dot, oferit pe plan internaţional pentru produsele cu un design remarcabil. Se adaugă astfel încă un premiu în portofoliul noului vârf de lance Mazda şi al temei de design revoluţionare KODO – Sufletul mişcării, informeaza Mazda Romania.

Juriul, format din 37 de experţi în design, a analizat concurenţii pe baza a nouă criterii, alegând noua Mazda pentru atribute cum ar fi nivelul ridicat de inovaţie în design. KODO reprezintă filosofia de design Mazda destinată noii generaţii de autovehicule. Inspirată de explozia de energie eliberată de animalele sau de atleţii care iniţiază mişcări, KODO simbolizează caracteristicile distinctive Mazda de vitalitate şi de agilitate, completând ideal abordarea companiei de a sfida convenţionalul în construcţia de automobile fun-to-drive. Mazda a mai fost răsplătită cu premii pentru design, ocupând primul loc în categoria modele concept la ediţia 2012 a German Design Council Automotive Brand Contest cu modelul Takeri.

Având la bază conceptul Takeri, noua Mazda6 – al doilea model care integrează design-ul KODO – prezintă gama completă de tehnologii inovatoare SKYACTIV pentru a oferi senzaţia Jinba Ittai, de unitate între şofer şi maşină, specifică Mazda. Modelul etalon Mazda integrează şi cea mai avansată formă a viziunii Sustainable Zoom-Zoom şi livrează niveluri de consum, de performanţe şi de siguranţă între cele mai bune din segment.

Cu noua Mazda6 urmăream să trezim simţurile privitorului şi să întoarcem privirile graţie unui echilibru fără compromis care să determine dorinţa instantanee de a intra în maşină şi de a o conduce,” a declarat Pete Birtwhistle, designer şef la Centrul de Cercetare&Design Mazda din Europa. “Premiul red dot pentru design este o certificare pe măsură pentru ce am reuşit la Mazda prin intermediul expresiilor îndrăzneţe ilustrate de KODO.

Despre premiul red dot design

Fondat în 1955 de Centrul de design din Gemania Zentrum Nordrhein Westfalen, premiul red dot design award este unul dintre cele mai mari competiţii de design din lume. Premiile sunt oferite pentru design de produs, concept de design şi design-ul comunicarii. Mazda şi alţi câştigători ai “red dot award: product design 2013” vor fi premiaţi pe 1 iulie la Teatrul Aalto din Essen. La ediţia de anul acesta a concursului s-au înregistrat 4.662 de înscrieri din partea a 1.865 de producători din 54 de ţări. Produsele au câştigat privilegiul de a purta emblema “red dot”, recunoscută internaţional ca o garanţie a excelenţei în design.

Sursa: Mazda Romania

Imagine: autocentre.ua

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri