spot_img

Noua ediție specială FTributo, omagiu adus Mariei Teresa De Filippis

ADN-ul sportiv Maserati a inspirat o nouă ediție specială, disponibilă pentru modelele Ghibli și Levante: noua serie limitată FTributo Special Edition o omagiază pe curajoasa Maria Teresa De Filippis. Maria Teresa a fost prima femeie calificată la un Mare Premiu de Formula 1, participând la bordul unui monopost Maserati 250F. 

Spiritul tenace al acesteia și referința atemporală a Tridentului pentru lumea curselor au inspirat noua ediție specială FTributo, o serie limitată disponibilă pentru Ghibli și Levante în două culori exclusiviste: Arancio Devil și Grigio Lamiera.

Această serie limitată aduce sportivitatea la un nou nivel, mulțumită detaliilor captivante și esteticii sale sportive. Până și exteriorul acesteia evocă în mod clar nivelul de adrenalină asociată cu circuitul. Arancio Devil este o culoare portocalie cu o saturație aparte, reprezentând o simbioză între energie vibrantă și îndrăzneală, caracteristici care au inspirat și porecla Mariei Teresa – ‘diavolul-femeie’.

În mod contrastant, noua tentă de gri este inspirată de circuit, un loc pe care Maserati îl consideră ‘acasă’, unde Tridentul a acumulat numeroase victorii și a atins performanțele sale cele mai impresionante.

Pentru a complementa noile culori exterioare, Levante FTributo este disponibil cu jante de 21” ‘Anteo’ pentru culoarea Arancio Devil, respectiv jante de 21” ‘Titano’ pentru Ghibli FTributo în culoarea Grigio Opaco. Aceste modele de roți sunt completate cu detalii în albastru cobalt, inclusiv sigla specifică pe aripile anterioare și sigla Tridentului pe stâlpul C. 

Pentru culoarea Grigio Lamiera, roțile sunt vopsite în negru lucios, în timp ce detaliile acestora, siglele de pe aripi și ale Tridentului sunt vopsite într-un portocaliu contrastant.

În interior, culorile exteriorului sunt complementate de către cusăturile în albastru cobalt și portocaliu, împreună cu pielea naturală PienoFiore (de tip Full-Grain), neagră sau portocalie. 

În octombrie 1955, De Filippis a participat în a 39-a ediție a competiției Targa Florio, la volanul unui Maserati A6GCS (împreună cu Luigi Bellucci). Aceasta a trecut linia de sosire pe locul al nouălea în clasamentul general și al patrulea în clasa de motorizări de 4 litri. Din acel moment, De Filippis a înfruntat fiecare provocare din calea sa pentru a distruge stereotipurile vremii și a devenit prima femeie care a concurat în Formula 1, în anul 1958, din nou la volanul unui Maserati. 

Cu 67 de ani mai târziu, ediția specială FTributo sărbătorește istoria sportivă a mărcii și victoriile sale revoluționare pe circuit.

Eleganța, performanța supremă și sportivitatea revigorează succesul colaborativ al Maserati și al Mariei Teresa de Filippis, o poveste a tenacității, curajului și  îndrăznelii. O poveste despre abilitatea de a înfrunta provocări, a concura și a câștiga – atât pe circuit cât și în jurul său, privind cu determinare spre viitor.

România are alocată o unitate Levante Ftributo din această colecție limitată, exterior Grigio Lamiera, interior portocaliu, care va fi produsă în prima parte a anului viitor.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,349FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri