Nico Rosberg bifează în China primul pole position în 2016

| 16 aprilie 2016 | 0 Comments

Nico Rosberg a semnat cel mai rapid tur al zilei, într-o sesiune de calificări haotică. Pentru pilotul german acesta este primul pole position din 2016 și al 23-lea din carieră.

Sesiunea de calificări din China a debutat sub zodia haosului. Pascal Wehrlein a greșit în Q1, iar primul steag roșu a fost arborat. Câteva minute mai târziu, Lewis Hamilton a fost blocat de Max Verstappen, iar britanicul a ratat șansa de a urca în Q2. Campionul mondial în exercițiu va pleca de pe ultima poziție a grilei de start în cursa de mâine.

La finele primei secvențe de calificări, cei șase piloți eliminați au fost, în ordinea clasării, Magnussen, Gutierrez, Palmer, Haryanto, Wehrlein și Hamilton, ultimii doi fără timpi pe tur în această fază a calificărilor. Duelul în față părea că se va da între cei doi ferrariști și Nico Rosberg, cel care ascundea asul din mânecă.

Secvența secundă de calificări a fost una mult mai puțin lipsită de evenimente notabile. Totuși, cu aproximativ un minut și jumătate înainte de finalul sesiunii cu numărul 2, Nico Hulkenberg a ieșit în decor, după ce pneul stânga față nu a fost bine montat la boxe.

Steagul roșu a fost din nou arborat, iar cei clasați în zona roșie au fost eliminați. Massa, Alonso, Button, Grosjean, Ericsson și Nasr au fost cei șase care nu au apucat să își îmbunătățească timpul necesar pentru calificarea în a treia secvență de calificări.

Q3 părea să îi aducă primul pole al lui Kimi Raikkonen după o pauză de opt ani. Ultimul astfel de eveniment a fost marcat în Marele Premiu al Franței, din 2008, tot cu Ferrari. Un foarte bun 1:35.9 a fost primul tur de referință al sesiunii.

Ultimele minute au fost în contrast total cu sesiunile din Australia și Bahrain. Pole-ul s-a decis după arborarea drapelului în carouri, ce marchează finalul calificărilor. Nico Rosberg a forțat nota și a demonstrat că avea asul din mânecă ascuns.

1:35.402 pentru pilotul german, cel care semnează primul pole position din 2016. Australianul Daniel Ricciardo îl va acompania în prima linie a grilei de start, în timp ce Ferrari a amanetat a doua linie a grilei de start, în ordine inversă față de cum eram obișnuiți, Kimi Raikkonen-Sebastian Vettel.

Valtteri Bottas a încheiat topul primilor cinci, fiind din nou, cel mai rapid pilot Williams. El a fost urmat de Daniil Kvyat, Sergio Perez, Carlos Sainz Jr., Max Verstappen și ghinionistul Nico Hulkenberg, cel care nu a putut să ia startul în Q3.

Startul Marelui Premiu al Chinei va avea loc duminică, 17 aprilie, la ora 9.

 

GRILA DE START CHINA

  1. ROSBERG                                                    2. RICCIARDO

3. RAIKKONEN                                              4. VETTEL

5. BOTTAS                                                       6. KVYAT

7. PEREZ                                                          8. SAINZ JR.

9. VERSTAPPEN                                           10. HULKENBERG

11. MASSA                                                        12. ALONSO

13. BUTTON                                                     14. GROSJEAN

15. ERICSSON                                                  16. NASR

17. MAGNUSSEN                                            18. GUTIERREZ

19. PALMER                                                     20. HARYANTO

21. WEHRLEIN                                                22. HAMILTON


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide