spot_img

MS Amlin Andretti a avut parte de o etapă grea în Montreal ePrix

Echipa MS Amlin Andretti a avut parte de o etapă grea în Montreal ePrix (Canada), ultima rundă a sezonului 2016/2017 din Campionatul FIA Formula E.

Singura clasare în puncte a echipei a fost locul al nouălea reuşit de Robin Frijns (Olanda) în cursa de sâmbătă, în timp ce António Félix da Costa (Portugalia) a avut ghinionul să nu puncteze după ce a fost acroşat de un alt sportiv.

În cursa dificilă de duminică, Frijns şi Félix da Costa au ocupat locurile al 13-lea, respectiv al 15-lea. Cele patru puncte cucerite în acest week-end au fost suficiente pentru a asigura locul al şaptelea în clasamentul echipelor.

Primul ePrix din Canada a strâns o audienţă mare şi entuziastă faţă de spectacolul electric, iar cele două curse au fost pe placul spectatorilor. Lucas di Grassi (Brazilia) şi-a asigurat titlul piloţilor.

Cursa de sâmbătă

Într-una dintre cele mai palpitante curse din istoria FIA Formula E, Frijns a reuşit să aducă a treia clasare consecutivă în puncte pentru MS Amlin Andretti. După locurile al 13-lea (Frijns) şi al 15-lea (Félix da Costa) în calificări, ambii piloţi şi-au demonstrat instinctul competiţional în duelurile de la început, evitând incidentele din jurul lor şi rulând în obiectivul privind energia.

Când Qualcomm Safety Car BMW i8 a fost trimis pe circuit pentru a permite comisarilor să îndepărteze o maină rămasă pe pistă, ambele maşini au venit la standuri chiar înainte de jumătatea întrecerii. Frijns a evoluat bine şi, pe măsură ce alte monoposturi au ieşit din cursă sau au fost întârziate, el a intrat în Top 10. Félix da Costa a avut ghinion să rateze punctele: o răsucire după un contact cu Nelson Piquet (Brazilia) l-a făcut pe portughez să încheie doar pe poziţia a 15-a.

Cursa de duminică

Ultima cursă din cel de-al treilea sezon FIA Formula E a fost una dezamăgitoare pentru echipa MS Amlin Andretti. Calificările nu au adus îmbunătăţiri faţă de sâmbătă – poziţia a 15-a pentru Félix da Costa, respectiv a 16-a pentru Frijns. În duelurile haotice de la început, ambii piloţi au avut norocul să evite daune asupra maşinilor lor, dar, odată ce cursa s-a liniştit, cei doi nu au avut ritmul necesar pentru evoluţia pe circuitul canadian dificil.

După pit stopul obligatoriu, situaţia nu s-a îmbunătăţit şi, când traseul a fost neutralizat cu două tururi înainte de final, Frijns era pe locul al 13-lea, iar Félix da Costa pe al 15-lea.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri