Modelul concept Intrado, premiu pentru inovație

| 24 martie 2015 | 0 Comments

IntradoHyundai Motor a câştigat un premiu pentru inovaţie, oferit modelului concept Intrado

• Modelul concept Intrado a obţinut premiul juriului în competiţia “JEC Innovation Awards 2015”

• Flexibilitate şi eficienţă datorită arhitecturii unice a caroseriei din carbon

• Utilizarea materialului din carbon reduce cu 70% masa caroseriei modelului, oferind totodată rigiditatea optimă

Hyundai Motor a câştigat premiul juriului în cadrul competiţiei “JEC Innovation Awards 2015” pentru designul caroseriei din carbon a modelului concept Intrado. Distincţia a fost anunţată în cadrul conferinţei JEC Europe 2015 desfăşurată luna aceasta la Paris.

Premiile “JEC Innovation” recunosc excelenţa tehnologică, potenţialul comercial şi originalitatea, recompensând cele mai inovatoare soluţii propuse la nivel mondial. Organizatorii au selectat caroseria uşoară şi futuristă a modelului concept Intrado, care alături de sistemul de propulsie bazat pe tehnologia avansată fuel-cell şi designul inteligent, reflectă receptivitatea şi inovarea continuă, caracteristice mărcii Hyundai.

În centrul tehnologiei revoluţionare a conceptului Intrado se află suprafeţele din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Abordarea permite utilizarea mai eficientă şi mai flexibilă a materialului carbon, evitând deşeurile şi procesele complicate şi consumatoare de energie. Structura minimalistă, autoportantă este extrem de stabilă şi fluidă, cântărind cu 70% mai puţin decât un şasiu convenţional, astfel, autovehiculul devenind cu 30% mai uşor, fără a compromite însă atributele de siguranţă.

untitled-2Elementul esenţial al rigidităţii şi stabilităţii structurii este consola centrală suspendată, care oferă o ranforsare unică, având şi rolul de a conecta scaunele şi trenul de rulare la cadrul din fibra de carbon.

Realizarea caroseriei modelului concept Intrado reprezintă rezultatul colaborării şi schimbului de experienţă dintre echipa Hyundai şi doi dintre cei mai cunoscuţi producători de fibră de carbon – Lotte Chemical şi Hyosung Corporation. Carcasa a fost produsă de Axon Automotive.

VIA: Țiriac Auto


Tags: , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide