spot_img

MINI Electric Racing a marcat o nouă premieră: a fost pilotat de Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu

#RacingMIMI – pilotată de Norris Măgeanu, preşedintele FRAS, în deschiderea etapei de Super Rally de la Târgu Mureş: „Agilitatea în viraje este fantastică!”

MINI Electric Racing a marcat o nouă premieră – a fost pilotat de Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, în deschiderea etapei de Super Rally Târgu Mureş.

„Acest tip de competiţie are un plus, permite prezenţa tuturor tipurilor de maşini, nu doar cele de raliuri sau de viteză în coastă. Avem toate tipurile de automobile, de aceea spectatorii au ocazia să vadă de la maşini de formulă, maşini de tip Radical, la maşini tip GT. Şi eu marchez o premieră cu un MINI Electric, care este prima maşină electrică de competiţii a mărcii din lume.

Am fost prima ţară care a pus rollbar şi am construit această maşină pentru competiţii. Este extrem de rapidă şi, mai mult decât atât, motoarele electrice au o creştere liniară a vitezei, de la 0 la 150 km/h, viteza maximă care se atinge pe traseu aici, cresc foarte repede în viteză, singura încercare cu care ne luptăm un pic este încercarea de a evita supraîncălzirea bateriilor. Dincolo de asta, agilitatea în viraje este fantastică, dacă poate să dezvolte puterea fără restricţii, maşina poate urca sus în campionat”, a explicat Norris Măgeanu, Preşedintele Federaţiei de Automobilism.
„Îi mulţumim lui Norris pentru susţinerea arătată proiectului şi deschiderea pentru modelele electrice.

Mulţumită deschiderii federaţiei şi câtorva pionier, România este una din primele ţări care a făcut paşi reali în motorsportul electric

Ne mândrim foarte mult cu proiectul nostru. Asta pentru că avem deja o bază excelentă în MINI Cooper SE, maşina alergând fără mari modificări în competiţii. Alături de partenerii noştri, în special cu Vitesco Technologies şi Automobile Bavaria, lucrăm la optimizări pentru a creşte performanţele în regim de curse. Dar vrem să le facem în siguranţă, pas cu pas – eeste un teritoriu absolut nou şi necesită timp”, explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

În acest weekend MIMI revine în Camionatul Naţional de Viteză în Coastă, la Reşiţa, pilotată de Dominic Marcu, care participă la un sezon întreg cu acest model.

Suersa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri