spot_img

Mihai Alexandrescu si a sa Dacie, invingatori la etapa de coasta de la Straja

Pe o vreme schimbatoare, a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta a sezonului 2022, s-a desfasurat la finalul saptamanii trecute, in zilele de 13 – 14 august, pe o portiune a DJ 664 A, intre localitatile Lupeni si Straja. Organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, in parteneriat cu ACS Auto Blic, Primaria si Consiliul Local Lupeni, cu sprijinul Asociatiei Pro Straja, a treia runda de coeficient 2 (a sasea coeficient 1) a aliniat la start ca de obicei si  masini istorice, printre care cateva batrane ,dar elegante modele Dacia. Astfel,in cadrul proiectului Dacia Revival, la grupa 2 si grupa Evo a fost prezent doar cate un singur model (1300-gr.2, 1410-gr. Evo) in vreme ce prima grupa a competitiei ,a beneficiat de prezenta a nu mai putin de trei masini, un model 1300 si doua 1310.

Cunoscutul pilot Mihai Alexandrescu, a reusit si de aceasta data, la volanul celebrei Dacii 1300 de culoare neagra, pregatita fara cusur de catre echipa de tehnicieni clujeni Emil Nagy-Adi Popa, sa urce pe prima treapta a podiumului Dacia Revival, atat la general, cat si la grupa 2.  De altfel, titratul senior bucurestean, a accesat prima treapta a podiumului in acest weekend, de mai multe  ori, el castigand locul 1 , la Open Istorice,  grupele I2 si  A2+B2, Dacia Revival gr.2 si general. Chiar daca in prima zi, in mansele de recunoastere si antrenamente libere, Alexandrescu nu a izbutit sa obtina cel mai bun timp (la istorice si D.R.), iata ca in mansele de concurs, datorita unei bune setari a masinii si a alegerii inspirate a pneurilor, el reuseste sa se impuna fara probleme, atat la Istorice in general, cat si la Dacia Revival in special.

In cadrul grupei 1, la bordul modelului 1310 de culoare rosie, veteranul Gabriel Conduris, realizeaza un timp cumulat in cele doua manse de concurs, de 09:50,581, obtinand victoria cu un avans de peste 12 secunde, fata de ocupantul locului doi, Andrei Rotaru si cu mai mult de 2 min. in fata  lui Valentin Nemtanu, ocupantul pozitiei a treia. Totodata, pilotul bucurestean reuseste sa urce pe ultima treapta a podiumului la General, dobandind si un loc patru la Istorice.

Pentru resiteanul Andrei Rotaru, finalul de saptamana a fost unul oarecum dificil, dupa cum ne-a declarat:”Un traseu spectaculos, dar foarte greu pentru istorice. Dupa numeroasele probleme tehnice pe care le-am remediat, sunt foarte bucuros ca am reusit sa termin cursa”.   Cu toate acestea, faimoasa Dacie 1300 alba cu nr. 208, avandu-l la volan pe Rotaru, reuseste sa acceada trei locuri 2 , la grupele I1, A2+B2, D.R. gr.1, precum si locurile 4, General D.R., respectiv 6,Open Istorice.

Trei podiumuri obtine si  Valentin Nemtanu. Astfel, a treia treapta a podiumului ii revine de trei ori, el castigand-o la grupele I2 , A2+B2, precum si gr.1 D.R.  La Open Istorice, pilotul brailean se situeaza al saptelea, iar la General Dacia Revival, al cincelea.

Din pacate pentru simpaticul pilot  Robert Adam, weekend-ul de la Straja a fost unul destul de problematic, Dacia sa 1410 Sport, evoluand cu intreruperi (la propriu), aproape pe intregul parcurs al competitiei. Cu toate acestea, el reuseste o clasare destul de buna, reusind un loc secund la General Dacia Revival, un loc 3 la Open Istorice si bineinteles prima pozitie la grupa Evo.

De mentionat faptul ca pasionatii tehnicieni de la Cluj, Emil Nagy si Adi Popa, au sprijinit fara rezerva, pe toti posesorii  marcii  autohtone Dacia ( si nu numai) , ajutandu-i sa depaseasca marea majoritate a problemelor de ordin tehnic.

Urmatoarea provocare Dacia Revival ,se va desfasura pe data de 27 august pe circuitul MotorPark de langa Adancata, in cadrul competitiei Romanian Retro Racing, iar urmatoarea etapa de coasta va avea loc  in zilele de 27-28 august, pe superbul traseu de langa Baia Mare, in Pasul Gutai.

Credit Foto: Dana Albeanu, Andrei Rotaru

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri