MICHELIN Pilot Super Sport pentru cel mai puternic Ferrari

| 6 februarie 2013 | 0 Comments

MICHELIN Pilot Super Sport pentru noul F12berlinetta, cea mai puternică maşină Ferrari din toate timpurile

MICHELIN Pilot Super Sport, cea mai rapidă anvelopă de serie din lume de pe pistele de curse (Cel mai bun timp înregistrat în cadrul unui test pe carosabil uscat la care au participat cinci dintre cele mai importante mărci concurente.

Testul a fost organizat în 2010 de TÜV SÜD Automotive, o organizaţie independentă, pe dimensiunile 245/40 ZR 18 Y și 235/35 ZR 19 Y.), va echipa noul F12berlinetta, cea mai puternică maşină Ferrari din istorie.După colaborarea încununată de succes care a dus la dezvoltarea anvelopelor pentru 599 GTO şi FF, primele modele Ferrari cu tracţiune integrală, constructorul italian a ales din nou MICHELIN, incluzându-l printre furnizorii de anvelope pentru echiparea originală a noului model F12berlinetta.

Calităţile de excepţie ale anvelopelor MICHELIN concepute pentru cea mai puternică maşină Ferrari de până acum se datorează succeselor înregistrate de Michelin în cadrul celor mai dificile curse de anduranţă. Printre acestea se numără şi cursa de 24 de ore de la Le Mans, la care constructorul de anvelope a înregistrat 14 victorii consecutive. Aceste tehnologii, rezultat al experienţei acumulate pe pista de curse, au fost transferate şi la celelalte linii de anvelope, cum ar fi MICHELIN Pilot Super Sport.

Graţie tehnologiilor incluse, dezvoltate de Centrul nostru de cercetare şi dezvoltare, Michelin a reuşit să conceapă anvelope care pot pune în valoare motorul 6.262cc V12 740-HP cu care este echipat modelul F12berlinetta, sporind astfel plăcerea condusului:

Centura Twaron ®

Fibrele cu densitate mare care intră în componenţa acestei centuri asigură stabilitatea de excepţie a anvelopei MICHELIN Pilot Super Sport la rularea cu viteză sporită. Puternică şi uşoară în acelaşi timp, centura Twaron® este de cinci ori mai rezistentă decât oţelul, la aceeaşi greutate.

Variable Contact Patch 2.02

Deşi forma suprafeţei de contact se modifică în viraje, cantitatea de cauciuc aflată în contact cu solul rămâne aceeaşi.

Banda de rulare Tri-Compound şi Bi-compound

Dezvoltată pe baza tehnologiilor omologate şi utilizată în cursele de anduranță, precum cursa de 24 de ore de la Le Mans, această inovaţie utilizează compuşi diferiţi de cauciuc pe părţile laterale ale benzii de rulare. La exterior, un elastomer unic, dezvoltat special pentru anvelopele de curse, care asigură o rezistenţă de excepţie.

La interior, un elastomer de ultimă generaţie, cu aderenţă sporită, care permite anvelopei (la rularea pe suprafeţe umede) să spargă pelicula de apă şi să adere perfect la carosabil. Anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport dezvoltate pentru F12berlinetta au următoarele dimensiuni: 255/35 ZR 20 anvelope faţă, 315/35 ZR 20 anvelope spate.

Sursa si imagini: comunicat de presa remis publicatiei Autostiri.ro de Irina Drăgan


Tags: , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide