Mediaș revine pe harta competițiilor sportive naționale

| 23 iulie 2019 | 0 Comments

În primul weekend al lunii august, caravana piloților de ”coastă” va poposi la Mediaș, în inima Transilvaniei, pentru a ”urca” dealul Hula Baznei, pentru cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD) și pentru etapele nouă și zece ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dvizia 2 Dunlop (CNVC2D) 2019.

Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășoară pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă al României din anii `60. Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu a câștigat câteva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și azi aminitiri frumoase: ”Ma bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Sa aveți un eveniment frumos.”

Pentru continuarea tradiției, nepotul lui `nea Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul după mai bine de 45 de ani, pe același traseu unde bunicul făcea performanțele anilor `60.

Pregătirile pentru evenimentul automobilistic de la Mediaș sunt în toi, Comitetul de organizare condus de însuși Primarul urbei transilvene, Domnul Gheorghe Roman, se preocupă zi de zi ca toate capitolele stipulate în caietul de sarcini al Federației Române de Automobilism Sportiv să fie trecute în revistă și rezolvate la timp.

La fel se pregătesc și proprietarii de hoteluri și pensiuni pentru a fi gazde primitoare pentru cei 65 – 70 de sportivi și staff-ul care vor sosi în orașul medieval.

În toiul pregătirilor, domnul Primar Gheorghe Roman a declarat: “Suntem bucuroși ca după două etape a divizei secunde, organizate de inimoșii noștri sportivi autohtoni Ovidiu Dulăcioiu și Florin Roșca, am reușit să revenim în campionatul mare. Când zic mare, mă refer atât la sportivii care sunt în CNVCD, cât și la orașele care găzduiesc asemenea evenimente automobilistice.

Aici numesc Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Reșița și Târgu Jiu. Este o mândrie pentru noi, medieșenii, să facem parte din această listă de orașe cu tradiție în motorsportul românesc. Mulțumim Comisiilor din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv pentru consiliere și sprijin pentru îndeplinirea acestui demers.

De asemenea, mulțumesc partenerilor care au venit alături de noi pentru acest eveniment. Doresc să îi asigur pe sportivii, pe oficialii și pe spectatorii prezenți în orașul nostru în perioada 03 – 04 August, că vor avea parte de toate ingredientele necesare unei competiții sportive de amploare națională. Urez sportivilor să câștige cel mai bun!“.

Cupa Mediașului TOTAL  este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.

Parteneri oficiali: SN DECO GROUP și BAT Mediaș.

Cupa Mediașului TOTAL este susținută de Primăria și Consiliul Local Mediaș și este sprijinită de Inspctoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Sibiu și Poliția Municipilui Mediaș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu prin Secția de Jandarmi Mediaș.

Parteneri media: Radio Ring, Nova TV, www.autorally.ro.

Circulația publică rutieră pe DN 14A, Mediaș – Târnăveni, va fi  restricționat după următorul program:

  • Sâmbătă, 03 August 2019, în intervalul orar 07:30 – 13:00 / 14:00 – 20:00;
  • Duminică, 04 August 2019, în intervalul orar 07:30 – 13:00 / 14:00 – 19:00.

Sursa (credit foto neprecizat): comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Alex Filip pornește ,,motoarele” pentru sezonul 2020

Alex Filip va concura împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa italiană Gima...

Închide