spot_img

Mazda a început producția în serie a modelului MX-30 e-Skyactiv R-EV

  • Producția autovehiculului electric hibrid plug-in cu motor rotativ pentru piața europeană a început astăzi la Hiroshima.
  • Autonomie electrică pe baterie de 85km pentru condusul zilnic, putere în sistem hibrid pentru distanțe lungi fără anxietate legată de autonomie.
  • Materialele naturale și reciclate, procesul de vopsire în mai multe nuanțe, foarte eficient, și încărcarea inițială a bateriei cu energie solară reduc amprenta ecologică a modelului.

Mazda Motor Corporation a început astăzi producția în serie a modelului Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV1 pentru piața europeană la fabrica Ujina nr. 1 din Hiroshima.

MX-30 e-Skyactiv R-EV este primul autovehicul Mazda produs în serie, echipat cu un motor rotativ, în 11 ani de la întreruperea producției Mazda RX-8, în iunie 2012. Cumulat, Mazda a produs peste 1,99 milioane de vehicule cu motor rotativ.

MX-30 e-Skyactiv R-EV este un vehicul electric hibrid plug-in (PHEV) inedit, ce oferă un nou scop motorului rotativ unic al Mazda. Acest motor cu ardere internă, compact și ușor, alimentează un generator care fie încarcă bateria, fie furnizează energie suplimentară, dacă este necesar. Vehiculul este întotdeauna acționat de motorul electric.

În timp ce autonomia de 85km a bateriei electrice a modelului MX-30 e-Skyactiv R-EV este suficientă pentru majoritatea nevoilor cotidiene de condus, motorul rotativ extinde autonomia dacă este cazul. MX-30 e-Skyactiv R-EV este autovehiculul ideal pentru clienții care doresc să conducă electric în cea mai mare parte a timpului și să parcurgă ocazional distanțe mai lungi, fără anxietate legată de autonomie.

Originalul MX-30 e-Skyactiv R-EV2 a fost introdus în 2020 ca primul vehicul electric cu baterie, produs în serie de Mazda. Acum, MX-30 e-Skyactiv R-EV adaugă o opțiune hibridă plug-in, unică în gamă.

MX-30 întruchipează strategia cu soluții multiple Mazda, pentru a se îndrepta spre neutralitatea emisiilor de carbon. În procesul de design au fost adoptate produse naturale, precum pluta și țesături realizate din materiale reciclate.

Vopseaua în mai multe tonuri a modelului MX-30 este aplicată cu ajutorul unui pistol de pulverizare de înaltă precizie, ce răspândește fiecare culoare cu acuratețe pe suprafețele necesare, totodată reducând semnificativ pierderile de vopsea. În plus, vopselele nou dezvoltate se întăresc la o temperatură neobișnuit de scăzută, de aproximativ 80°C. Împreună, aceste etape reduc emisiile de CO2 ale procesului de vopsire în mai multe tonuri cu aproximativ 34%-37%.

Un sistem de energie solară de 1,1 MW, care a devenit operațional la uzina Mazda în iulie 2021, furnizează energie electrică pentru încărcarea vehiculelor MX-30 e-Skyactiv R-EV nou fabricate, înainte de expedierea acestora.

1  Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV (125 kW/ 170 PS): consum combustibil WLTP (combinat) 1 l/100km; emisii CO2 WLTP (combinat) 21 g/km. Energie electrică WLTP (combinată) 17,5 kWh/100 km. Autonomie electrică WLTP (combinată) 85 km.

2 Mazda MX-30 e-Skyactiv EV (107 kW/145 PS) consum energie electrică (combinat) 17,9 kWh/100 km; emisii CO2 în timpul condusului: 0 g/km; autonomie WLTP (combinată/oraș): 200 km/265 km.

Vehiculele sunt omologate în conformitate cu procedura de omologare WLTP, Regulamentul (UE) 2017/1151; Regulamentul (CE) 715/2007.

Sursa si imagine: comunicat transmi Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,318FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri