Mașinile viitorului: prima întâlnire națională a pasionaților de mașini electrice

| 9 mai 2019 | 0 Comments

Reducerea semnificativă a poluării, costurile mici de încărcare și întreținere, silențiozitatea și fiabilitatea sunt doar câteva dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulți șoferi optează pentru electro mobilitate în toată lumea, numărul acestora fiind în creștere și în România.

În perioada 10-12 mai la Complexul Cheile Grădiștei din Moieciu va avea loc prima întâlnire națională a posesorilor și pasionaților de mașini electrice din România. Zeci de mașini electrice venite din toată țara vor lua parte la o paradă unică în România în drum spre Castelul Bran, organizatorii estimând că va fi cea mai mare reuniune de acest fel din Europa de Est. Iar peisajul de basm având în prim plan vârful tehnologiei automobilistice este un motiv în plus de participare pentru turiști și pentru cei interesați să afle cât mai multe despre mașinile viitorului.

Proprietarii mașinilor electrice vor sta la dispoziție pentru întrebări în zonele de încărcare a mașinilor, la conferința de presă cu acces public, cât și în parcarea Castelului Bran, într-un decor de excepție care va pune în valoare trecutul și viitorul.

Evenimentul se desfășoară la inițiativa privată a posesorilor de mașini electrice din România, nefiind organizat de un club sau de altă societate și neavând parte de nicio sponsorizare. Întrunirea are ca scop socializarea și promovarea mobilității electrice, dar și găsirea modalităților de a îmbunătăți și încuraja tranziția spre electro mobilitate în România.

Programul evenimentelor

10 mai – Sosirea posesorilor de mașini electrice la Complex Cheile Grădiștei

11 mai, orele 10:00 – 12:00 – Conferință de presă cu acces public la Complex Cheile Grădiștei; Subiectele abordate vor fi legate de mobilitatea electrică în general și de dificultățile legislative, financiare și logistice întâmpinate de către persoanele fizice și juridice care își doresc achiziția unui vehicul electric.

Tot aici, vizitatorii pot vedea cel mai mare număr de mașini electrice care se încarcă simultan, devenind cel mai mare punct de încărcare pentru vehicule electrice din România. Zona este ușor de găsit de la intrarea în complex, prin indicatoarele temporare.

Ora 12:00 – plecarea caravanei spre Castelul Bran cuprinzând peste 40 de vehicule electrice; pe drum vor fi făcute demonstrații pentru verificarea calității aerului precum și dovedirea zgomotului extrem de redus produs de motoare, în comparație cu mașinile care folosesc combustibili fosili. În funcție de condițiile meteo, imagini unice cu peisaje pitorești vor putea fi surprinse alături de cele mai noi tehnologii auto electrice. Pentru mai multe amănunte, traseul poate fi vizualizat aici: https://goo.gl/maps/vtY6LQt4sTuh6vQw9

Ora 13:00 – sosirea în parcarea Castelului Bran unde mașinile vor putea fi văzute și „de aproape”, într-un decor istoric care va marca un moment aparte în istoria automobilismului românesc. Aici, cei doritori vor avea ocazia chiar și să se plimbe cu noile mașini în calitate de pasageri, în funcție de disponibilitatea fiecărui proprietar.

12 mai, ora 13:00 – la încheierea întâlnirii, unii dintre posesorii de mașini electrice se vor deplasa cu acestea spre Salonul Auto Brașov, în sprijinul electro mobilității.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe pagina evenimentului de pe Facebook: EV Fan Meetup (Intalnire Nationala) https://www.facebook.com/events/296465264354222/

Intrarea va fi liberă

Mașinile electrice (sau EV-urile) capătă din ce în ce mai mulți adepți și în România, iar marii producători auto au deja în plan dezvoltarea mașinilor electrice, în timp ce oficialitățile din Marea Britanie au anunțat că până în 2040 vor elibera șoselele de mașinile care consumă diesel sau benzină. În prezent, numărul estimat al mașinilor electrice înregistrate în România este de aproximativ 2000 de unități, cuprinzând atât mașinile personale, cât și flotele comerciale.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Electricitate verde prin încărcare inteligentă „vehicle-to-grid”

Raportat la producţia şi consumul total de energie, mobilitatea electrică este un factor relativ mic. Studiile independente prognozează că în...

Închide