Markus Duesmann, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG

| 21 iulie 2016 | 0 Comments

În cadrul întâlnirii de astăzi, Consiliului Director al BMW AG l-a desemnat pe Markus Duesmann ca nou membru al Consiliului de Administraţie şi responsabil pentru achiziţii şi reţeaua de furnizori. Cu începere de la 1 octombrie 2016, Duesmann (47 de ani) va prelua funcţia de la Dr. Klaus Draeger (59 de ani), care se va retrage din Consiliul de Administraţie la împlinirea vârstei legale de pensionare.

Inginer mecanic, Markus Duesmann s-a alăturat BMW Group în 2007 ca director pentru sisteme de propulsie la fosta echipă BMW Sauber Formula One. El a continuat să fie director pentru tren de rulare şi dinamică şi în ultima perioadă a fost responsabil de domeniul sistemelor de propulsie în totalitatea lor în divizia de dezvoltare a companiei.

După ce a obţinut o diplomă în inginerie mecanică, Klaus Draeger şi-a început cariera în cadrul BMW Group în 1985 ca stagiar. Cu începere din 2006 a fost membru al Consiliului de Administraţie, fiind responsabil pentru divizia de dezvoltare până în 2012. De atunci, el a condus divizia de achiziţii şi reţele de furnizori.

„Prin Markus Duesmann, plasăm responsabilitatea diviziei de achiziţii în mâinile unui specialist recunoscut şi ale unui lider. Aceasta ne pune în postura excelentă de a continua succesul BMW Group”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG. Reithofer a continuat: „Aş dori să-i mulţumesc lui Klaus Draeger pentru serviciile de succes aduse BMW Group de-a lungul a peste 30 de ani. Ca membru al Consiliului de Administraţie şi responsabil de dezvoltare, realizările sale includ promovarea Efficient Dynamics şi a conectivităţii digitale în întregul portofoliu de produse. În acelaşi timp, el a implementat constant electrificarea sub umbrela BMW i.”

„Perioada sa de membru al Consiliului de Administraţie în care a fost responsabil pentru achiziţii a fost caracterizată de o colaborare strânsă cu furnizorii, la nivel de egalitate. El a deschis drumul pentru o politică de achiziţii orientată spre viitor a diviziei, concentrându-se în egală măsură pe inovaţie, calitate şi flexibilitate, precum şi pe considerentele legate de costuri.”

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premieră: Bridgestone aduce tehnologia de ultimă oră ENLITEN pe modelul full-electric ID.3 al partenerului Volkswagen

Bridgestone a colaborat cu partenerul său de lungă durată, Volkswagen, pentru a aduce tehnologia de pneuri ușoare ENLITEN Technology la...

Închide