Marco Wittmann şi Augusto Farfus vor concura în Macao cu BMW Z4 GT3

| 14 octombrie 2014 | 0 Comments
20.11.-22.11.2009 Macau, (CN), Podium, Augusto Farfus (BRA), BMW Team Germany, BMW 320si - Sunday - 2009 FIA World Touring Car Championship (WTCC) at the "Guia Circuit"

20.11.-22.11.2009 Macau, (CN), Podium, Augusto Farfus (BRA), BMW Team Germany, BMW 320si – Sunday – 2009 FIA World Touring Car Championship (WTCC) at the „Guia Circuit”

Revenirea pe un circuit stradal legendar: piloţii Marco Wittmann şi Augusto Farfus vor concura în Macao cu BMW Z4 GT3

Piloţi BMW în DTM, Marco Wittmann şi Augusto Farfus se reîntorc pe un circuit legendar pentru finalul sezonului 2014 din motorsport. Între 13 şi 16 noiembrie, noul campion din DTM şi vicecampionul sezonului 2013 vor concura pe străzile din Macao la comenzile unui BMW Z4 înscris de echipa AAI Rstrada. Echipa, care şi anul trecut a participat la competiţia din fosta colonie portugheză şi care a concurat în sezonul 2014 din Asian Le Mans Series, va înscrie două maşini în Macau GT Cup, unde unele dintre cele mai bune modele GT3 se vor întrece pe dificilul Guia Circuit, emblematicul traseu stradal din centrul Macao.

„Sunt încântat că mă întorc în Macao după o pauză de câţiva ani şi că voi putea pilota acolo un model GT3”, a spus Wittmann, citat de Autostiri.ro. „În 2011 am câştigat cursa de calificare din Formula 3, am stabilit cel mai rapid tur al întrecerii şi am încheiat al treilea în manşa principală din Macao. În ceea ce mă priveşte, nu este doar cel mai bun circuit stradal din lume, ci şi unul dintre cele mai atractive. Abia aştept să mă reîntorc pe un traseu atât de minunat, cu BMW Z4 GT3.”

În perioada petrecută în Campionatul Mondial destinat turismelor, Farfus era una dintre prezenţele constante în Macao, locul unde se desfăşura ultima etapă a sezonului WTCC. Brazilianul a câştigat de două ori pe Guia Circuit, cel mai recent succes fiind în 2009 la comenzile unui BMW 320si WTCC. Asemenea lui Wittmann, Farfus este nerăbdător să se întoarcă în Macao. „Pentru noi, piloţii, acest circuit a fost o provocare imensă cu un model WTCC. Va fi o adevărată aventură să concurăm cu BMW Z4 GT3, o maşină considerabil mai puternică. Atmosfera în Macao şi circuitul în sine au ceva magic, lucruri pe care nu le găseşti nicăieri altundeva în lume. Abia aştept să mă întorc în Macao.”

În trecut, Macao a fost scena unor succese majore pentru BMW. În 2005, 2006 şi 2007, Andy Priaulx (Marea Britanie) a fost desemnat campion mondial de turisme după etapele din Asia, la capătul unor manşe palpitante. Între 2005 şi 2009, piloţii BMW au reuşit cinci victorii WTCC în Macao. În istoria curselor de turisme „Guia Race”, BMW a câştigat de 21 de ori cu începere din 1980.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: News

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide