Locul III la Baja Troia Turkey 2018 pentru TRANSCARPATIC Rally Team

| 11 octombrie 2018 | 0 Comments

În perioada 04-07 Octombrie 2018, a avut loc în  Çanakkale  – Turcia competiția de rally raid ”Baja Troia Turcia”, etapă în Campionatul Est-European. 

Çanakkale, provincie importantă din punct de vedere geostrategic, locuită încă din cele mai vechi timpuri, cu multe muzee și cetăți pe ambele maluri ale Strâmtorii Dardanele*, a fost zona în care s-a desfășurat competiția menționată. Nu foarte departe de oraşul Çanakkale, la 15 km spre sud este vechea cetate a Troiei, un loc aparte care atestă continuitatea poporului  turc încă din 3.000 i.Hr, punct obligatoriu de trecere pentru concurenți.

Sportivi din 7 națiuni: Turcia, Italia, Grecia, Israel, Serbia, Bulgaria și România au dat cea mai dură bătălie pentru a termina concursul și a-și vedea drapelul național pe catargul performanței.

România a fost reprezentată la acest concurs de echipajul Claudiu Barbu (pilot) și Paul Spiridon (navigator), clasa SSV.

,,Adrenalina pura in ultima etapa din Campionatul Est European 2018 – Turcia!

Prima zi, o zi a cifrelor! Dimineata am luat startul din pozitia a 12-a. Seara, terminam pe locul 4. Trei speciale insumand usor sub 200 km de teren extrem de accidentat, in care am fost nevoiti sa fortam pentru a avansa in clasament. Daca primele 7 depasiri au fost primite cu spirit de fair-play, ultima ne-a pus in fata unei situatii extrem de neplacute si nemaintalnite.

Peste 40 de km, sportivul cu nr. 218 a refuzat sa-si foloseasca retrovizoarea, dand dovada de un comportament total nesportiv. Nu 1 km, nu 2, nu 4 km, ci 40 km in care am riscat cat in toate etapele din ultimii 5 ani in care ne dam in sportul cu motor.

Praful si prapastiile de cate 1 km pe verticala au fost pentru cateva zeci de minute singurele noastre repere. In cele din urma l-am depasit, iar la sosire s-a scuzat prin faptul ca nu ne-a vazut.

Urmeaza alte doua zile de foc, in care trebuie sa ne mentinem ritmul,” mentiona Claudiu Barbu pe pagina sa de facebook.

După doi ani petrecuți în concursurile de rally raid, după mii de kilometri la, de la concursuri, în competiții, în Africa, Rusia, Dubai, Turkmenistan, Turcia, Polonia, Ungaria, Grecia, Maroc, Bulgaria și România, echipajul Claudiu Barbu și Paul Spiridon reușesc să urce din nou pe podium în Turcia.

Baja Troia Turcia” a fost un raliu dificil, desfășurat pe drumuri înguste, pline de pietre, serpentine, zone cu desiș, vegetație, alternate cu segmente de viteză, locuri unde cea mai mică greșeală te poate scoate din concurs. A fost o competiție în care tandemul românesc a reușit să facă față tuturor provocărilor și dificultăților la bordul unui Polaris cu o dotare preponderent de stock.

După 815,75 km., după 9 probe speciale în regim de trafic închis însumând 511,56 km. și 304, 19 km. trasee de legătură echipajul românesc, format din Claudiu Barbu și Paul Spiridon – TRANSCARPATIC Rally Team, reușește o performanță de excepție: locul 3 în Clasamentul General la auto și locul 3 la SSV!

,,Locul 3 la General Auto – in Raliul Turciei – Baja Troia 2018! Si Locul 3 la SSV!

Un rezultat care ne face mandri ca suntem romani, cu atat mai mult cu cat Polarisul nostru oferit de cei de la ASP Group a avut pregatire preponderent de stock: suspensii, rulare, transmisie, brate. Cu toate acestea, a rezistat fara sa ne creeze mari probleme, si sa ne apropie de locul 2 la o distanta de doar 35 secunde, intr-o cursa de peste 550 km de speciale si un total de 880 km. Doar 35 de secunde, dar din cele lungi!

Cu siguranta, Baja Troia este cel mai periculos raliu de care am avut parte, atat anul trecut, cat si anul acesta. Sportivi din 7 tari (Romania, Italia, Grecia, Israel, Serbia, Turcia si Bulgaria) au fortat limitele pilotajului in incercarea de a adapta rally-raidul la un off-road de viteza ce s-a desfasurat pe serpentine abrupte.

Sponsorii care au avut curaj sa ne sustina de doi ani:

Reinvent Consulting – Grup de consultanta comerciala si financiara;

ASP Group – distribuitor oficial Polaris pe Europa;

Best Ride – distribuitor echipamente de off-road si rally raid,” a mentionat pe pagina sa de facebook Claudiu Barbu.

Felicitări, oameni buni!!!

* Strâmtoarea Dardanele separă continentele Asiei și Europei și leagă sudul Mării Egee cu nordul Mării Marmara.

Imagini remise Autostiri.ro de echipa TRANSCARPATIC Rally Team.


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
eSports: Transmisiune televizată și parteneri noi începând cu etapa a treia din Racing League Romania powered by BMW

Pentru a doua oară în acest sezon grila de 30 de modele virtuale BMW M3 E30 DTM a putut fi...

Închide