Lewis Hamilton, primele tururi în noul monopost Mercedes W04

| 5 februarie 2013 | 0 Comments

Primele tururi rulate de Lewis Hamilton în noul monopost Mercedes W04

Britanicul Lewis Hamilton, campion mondial de Formula 1 în 2008, a efectuat primele tururi luni după-amiază, pe circuitul spaniol de la Jerez, la volanul noului său monopost Mercedes W04 dezvăluit în aceeaşi zi de scuderia germană, potrivit Agerpres.

Hamilton şi-a efectuat întreaga carieră în F1 la McLaren, înainte de a fi adus în această iarnă la Mercedes pentru a-l înlocui pe germanul Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial. După prezentarea oficială, el a preluat volanul de la coechipierul său german Nico Rosberg, care a botezat luni dimineaţă noul monopost, şi a acoperit câteva tururi de circuit.Rosberg şi Hamilton au pilotat noua ”Săgeată Argintie” concepută de echipa lui Ross Brawn. Englezul de origine antileză i-a succedat, deci, 58 de ani mai târziu, lui Sir Stirling Moss, ultimul pilot britanic care a pilotat un Mercedes în F1, în 1955.

Lucrurile serioase vor debuta marţi, cu o primă zi de încercări libere din presezon, pe pista spaniolă de la Jerez. Rosberg va pilota monopostul W04 marţi şi joi, în timp ce Hamilton va prelua volanul acestuia miercuri şi vineri. ”Este o zi foarte specială pentru mine şi este o mare onoare să merg pe urmele unor legende precum Juan Manuel Fangio, Sir Stirling Moss şi Michael Schumacher”, a explicat Hamilton într-un comunicat al scuderiei sale. ”Este debutul unui nou capitol pentru mine, o nouă aventură, iar când am trecut de porţile uzinei, la Brackley, am fost nerăbdător să mă apuc de muncă”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Sursa: Agerpres Video: YouTube – MrFormula1Fan69 Imagine: f1fanatic.co.uk


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Clasament Raliul Clujului după prima zi!

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan...

Închide