Lewis Hamilton obține un nou pole position

| 8 aprilie 2017 | 0 Comments

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot în sesiunea de calificări din cadrul Marelui Premiu al Chinei.

Q1

Prima secvență a calificărilor a fost marcată de două incidente majore. Romain Grosjean, pilotul echipei Haas, a suferit o pană și acest inconvenient i-a tăiat elanul.

Spre finalul sesiunii, Antonio Giovinazzi a lipit Sauberul de zid și a oprit orice tentativă a rivalilor de a-și îmbunătăți timpul. Cei eliminați după Q1 au fost Stoffel Vandoorne, Romain Grosjean, Jolyon Palmer, Max Verstappen și Esteban Ocon.

Dacă eliminarea lui Max Verstappen după prima secvență de calificări a reprezentat surpriza negativă, surpriza pozitivă a fost reprezentată de către Fernando Alonso. Spaniolul a dat totul și a adus McLarenul pe poziția a zecea. Un număr de magie din partea asturianului.

În frunte, același cvartet fruntaș își împărțea primele patru poziții. Hamilton, Vettel, Bottas și Raikkonen. Principalii protagoniști ai acestui sezon au fost urmați, dar la mare distanță, de Ricciardo, cel care, completa topul primilor cinci.

Q2

A doua secvență a calificărilor a fost mult mai liniștită decât prima. Fără incidente majore, plutonul a respectat în linii mari locurile din Q1. Cu excepția lui Fernando Alonso, cel care își aducea monopostul McLaren doar pe locul al 13-lea.

Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Marcus Ericsson și Antonio Giovinazzi au fost cei cinci eliminați la finele Q2. Trebuie notat faptul că italianul Giovinazzi s-ar putea să fie penalizat pentru accidentul din Q1.

În frunte, Kimi Raikkonen a stabilit referința. Un 1-2 Ferrari a fost completat de Sebastian Vettel, în timp ce Mercedes s-au clasat pe trei și patru, în ordinea clasică, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Ceilalți piloți calificați în ultima secvență de calificări au fost Felipe Massa, Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Sergio Perez, Nico Hulkenberg și Daniil Kvyat.

Q3

Încă de la debutul ultimei secvențe de calificări, Lewis Hamilton a mers la maximum în încercarea sa de a obține un nou pole position. Inițial, un excelent 1:31.9 a fost urmat de un fabulos 1:31.678. Prin intermediul acestui tur, el și-a asigurat cel de-al 63-lea pole position din carieră.

În spatele britanicului, lupta a fost extrem de echilibrată. Sebastian Vettel și Valtteri Bottas au fost departajați de doar o miime și vor ocupa locurile 2 și 3 în grila de start. În mod tradițional deja, Kimi Raikkonen a ocupat locul al patrulea la finele sesiunii de calificări, dar n-a emis pretenții prea mari în această ultimă secvență.

Daniel Ricciardo a fost the best of the rest. Australianul de la Red Bull Racing a obținut cel de-al cincilea tur cronometrat și va deschide linia a treia a grilei de start. Veteranul Felipe Massa îl urmează, în timp ce Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Daniil Kvyat și Lance Stroll au completat pozițiile din Q3.

Marele Premiu al Chinei va continua mâine, 9 aprilie, cu cursa propriu-zisă, care va avea startul la ora 9.

GRILA DE START CHINA

 1. Lewis Hamilton
 2. Sebastian Vettel
 3. Valtteri Bottas
 4. Kimi Raikkonen
 5. Daniel Ricciardo
 6. Felipe Massa
 7. Nico Hulkenberg
 8. Sergio Perez
 9. Daniil Kvyat
 10. Lance Stroll
 11. Carlos Sainz Jr.
 12. Kevin Magnussen
 13. Fernando Alonso
 14. Marcus Ericsson
 15. Antonio Giovinazzi
 16. Stoffel Vandoorne
 17. Romain Grosjean
 18. Jolyon Palmer
 19. Max Verstappen
 20. Esteban Ocon

 

credit foto: GiveMeSport


Tags: , , , ,

Category: Formula 1, MotorSport, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide