Laurent Battut și Valerie Dumont castiga Romania Historic Winter Rally 2018

| 16 ianuarie 2018 | 0 Comments

Timp de 3 zile, 45 de piloti trecuti de prima tinerete din Belgia, Luxemburg si Franta au concurat in judetul Covasna la cea de a doua editie Romania Historic Winter Rally.

Spre deosebire de anul trecut cand zapada nu a lipsit dar suprafata de rulare a fost combinata zapada, gheata si noroi la editia din acest an autoturismele legendare au rulat pe o suprafata inghetata care a asigurat o evolutie frumoasa, spectaculoasa din care nu au lipsit duelurile echipajelor care au mers mai bine si i-au ajuns din urma pe adversari.

Echipajul francez format din Laurent Battut și Valerie Dumont, la bordul unei Toyota Celica GT4, s-a impus în cea de-a doua ediție a Romania Historic Winter Rally, desfășurată într-un cadru idilic în Covasna în organizarea Aspromeca, Auto Crono și Rival Racing,  sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv.

Battut, un specialist al raliurilor de iarnă, cu 5 participări în WRC la Raliul Finlandei, între 1987 și 1993, a câștigat competiția de la Covasna cu timpul de 01:44:22,2 după o luptă intensă cu Bernard Munster (01:45:33,4), fostul campion absolut la raliuri al Belgiei în 1995. Acesta din urmă a concurat pe un superb Porsche 911 Carrera RS Proto, avându-l copilot pe fiul său Gregoire Munster, potrivit Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Aflat la doar cea de-a doua ediție, Historic Winter Rally Covasna a reușit deja să atragă nume cu greutate în automobilismul sportiv continental. Pe lângă cei trei aflați pe podium, toți cu un trecut important inclusiv în competițiile WRC, la start a fost prezent și un echipaj exclusiv feminin format din Anne-Charlotte Rousseau și Francoise Conconi. Aceasta din urmă a fost copilotul legendarei Michele Mouton între 1974 și 1979, potrivit FRAS.

De asemenea, francezul Christian Chiaravita a fost prezent, în trecut, atât în WRC, cât și în Raliul Dakar. Patrick Henry de Frahan a fost și el prezent în WRC, între 1978 și 1980, precum și copilotul său de la Covasna, Eric Gressens (1887-1994), conform sursei citate.

Clasamentul Romania Historic Winter Rally 2018 poate fi vizualizat aici. Din cele 45 de echipaje prezente la start au terminat raliul 40 de echipaje.

Va invitam sa urmariti oua probe speciale din cadrul raliului:

Pentru imagini suplimentare va invitam sa urmariti pagina noastra de facebook

@autostiri.ro

Video:YouTube

Credit foto: Dan Strauti – autostiri.ro

 


Tags: , ,

Category: Classic cars, Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide