Jesse Krohn se alătură programului BMW Motorsport în competiţii GT

| 9 martie 2015 | 0 Comments
Jesse Krohn

Jesse Krohn

În 2015, programul BMW Motorsport Junior intră în etapa următoare pentru Jesse Krohn (Finlanda). După ce a câştigat prima ediţie a programului BMW pentru promovarea tinerilor piloţi de GT şi turisme, lansat în 2014, finlandezul va lua parte, în cel de-al doilea an, la un program complet de curse cu BMW Z4 GTE şi BMW Z4 GT3. La începutul acestei luni, pentru prima dată în cariera sa în dezvoltare, Krohn a avut ocazia de a-şi demonstra talentul la comenzile unui BMW Z4 GTE. Pilotul în vârstă de 24 de ani a parcurs un test intensiv pe circuitul BMW din Miramas (Franţa).

După ce a acumulat o experienţă importantă cu BMW M235i Racing, cu care a participat la anumite curse în 2014, Krohn face următorul pas în carieră ca pilot GT. Sezonul acesta, pilotul BMW Motorsport Junior va concura alături de Marc VDS Racing Team în European Le Mans Series (ELMS), unde va împărţi cockpitul unui BMW Z4 GTE cu pilotul oficial BMW Andy Priaulx (Marea Britanie) şi Henry Hassid (Franţa). De asemenea, Krohn va avea posibilitatea de a-şi îmbogăţi experienţa pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), ca urmare a participării la întregul sezon din campionatul de anduranţă VLN cu un model BMW Z4 GT3.

„Suntem încântaţi că primul an al noului nostru program pentru juniori a scos la iveală un pilot atât de talentat precum Jesse Krohn”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, citat de Autostiri.ro. „În cel de-al doilea sezon îl aşteaptă un loc în programul nostru GT. Va fi un an aglomerat şi cu multe provocări pentru Jesse. Cu toate acestea, performanţele sale remarcabile în primul sezon ne fac să fim încrezători că este pregătit pentru următorul pas. Pentru aceasta îi oferim tot sprijinul nostru.”

Jesse Krohn (2)„În acest moment trăiesc cel mai frumos vin în motorsport”, a spus Krohn, citat de Autostiri.ro. „Este fantastic faptul că în cel de-a doilea an ca BMW Motorsport Junior am posibilitatea să pilotez BMW Z4 în două competiţii fantastice precum ELMS şi VLN. Sunt sigur că voi beneficia de experienţa bogată pe care o deţin Marc VDS Racing Team şi piloţii experimentaţi precum Andy Priaulx. Abia aştept să încep acest nou an de învăţare şi voi face tot ce depinde de mine pentru a-mi îndeplini obiectivele.”

Krohn va putea să folosească testele din presezon pentru a se familiariza cu maşinile şi cu coechipierii. Prima sa apariţie competiţională va fi la cursa inaugurală a sezonului VLN, din 28 martie. Echipa cu care va participa pe „Infernul Verde” va fi anunţată la o dată ulterioară. Sezonul ELMS începe la 11 aprilie, cu etapa de la Silverstone (Marea Britanie). În 2015, pe lângă apariţiile sale în curse, Krohn va fi disponibil şi pentru a oferi ajutor şi sfaturi celei de-a doua generaţii de juniori BMW Motorsport Junior.

Anul trecut, Krohn a fost unul dintre cei patru tineri talentaţi ce au fost acceptaţi în nou formatul program BMW Motorsport Junior. De-a lungul anului, tinerii piloţi au acumulat o experienţă practică valoroasă în BMW M235i Racing şi Formula BMW FB02, sub îndrumarea pilotului oficial BMW Dirk Adorf. De asemenea, ei au parcurs şi o pregătire teoretică, precum şi antrenamente mentale şi sesiuni în simulator.

Krohn a luat parte la numeroase curse VLN cu BMW M235i Racing, ceea ce înseamnă că el cunoaşte deja foarte bine faimosul Nordschleife, Nürburgring. Premiul „BMW Motorsport Junior of the Year”, primit la tradiţionala festivitate BMW Motorsport de la finalul sezonului – în decembrie -, a fost încununarea unui an foarte bun pentru finlandez.

După ce şi-a făcut debutul în urmă cu un an, programul BMW Motorsport Junior intră acum în cel de-al doilea sezon. Tinerii talentaţi care vor participa în 2015 la programul BMW Motorsport pe mai multe niveluri pentru juniori urmează a fi confirmaţi. Procesul de selecţie se va încheia cu o confruntare directă la Monteblanco (Spania), la 17-18 martie. După aceasta se vor face cunoscute numele noilor juniori BMW Motorsport.

Profilul lui Jesse Krohn
Data naşterii:       3 septembrie 1990
Locul naşterii:      Nurmijärvi (Finlanda)

Carieră:
2014                   Juniorul BMW Motorsport al Anului
2013                   Locul I în clasa 1 a Cupei Porsche GT3 Finlanda
2012                   ADAC GT Masters, două podiumuri
2011                   Locul I în Cupa Camaro Finlanda
2010                   Locul I în Formula Renault 2.0 Finlanda, Estonia şi Europa de Nord

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide