Italian Baja 2018 – Etapa a şasea, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

| 25 iunie 2018 | 0 Comments

• MINI câştigă Italian Baja pentru al doilea an consecutiv • Echipajul MINI JOHN Cooper Works Rally format din Jakub „Kuba” Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul a dominat Italian Baja 2018 • Cu victoria din Italian Baja 2018, Przygonski se menţine lider al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country • Amos Eugenio şi navigatorul Filipe Palmeiro au participat cu succes la Italian Baja 2018 în al doilea model de curse MINI

Dacă a existat vreo presiune asupra lui Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) de a-şi păstra poziţia de lider al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country – şi de a repeta victoria din ediţia 2017 a Italian Baja , tânărul pilot polonez a demonstrat că este foarte performant, câştigând Italian Baja 2018.

Przygonski a făcut o cursă aproape perfectă spre victoria în Italian Baja 2018, la comenzile MINI John Cooper Works Rally. Dintre cele şase probe speciale ce au totalizat o distanţă de 443,49 km, Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au câştigat cinci etape şi au ratat-o la limită pe cea de-a şasea, după ce au terminat pe poziţia a doua în superspecială, unde au ocupat locul al doilea la doar 0,7 secunde de câştigători.

Rezultatul din Italia îi conferă lui Przygonski maximum de puncte pentru a-şi mări uşor avantajul în clasamentul general al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Din actualul sezon al competiţiei au mai rămas cinci etape. Următoarea rundă este Baja Spain 2018, în perioada 20-22 iulie 2018.

Al doilea echipaj al familiei MINI, format din Eugenio Amos (Italia) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia), a încheiat Italian Baja pe poziţia a 21-a. La doar a doua lor participare ca echipaj într-un model de curse MINI, încrederea şi spiritul de echipă ale echipajului au crescut faţă de precedenta evoluţie.

Jakub „Kuba” Przygonski: „Suntem foarte fericiţi. A fost o cursă bună pentru noi. Am câştigat cinci probe speciale, chiar dacă a trebuit să luptăm până la final cu maşina de pe locul al doilea – uneori, simţeam respiraţia lor în ceafă. La final a trebuit să forţăm. Astăzi a fost bine pentru că am câştigat maximum de puncte, ceea ce este important în disputa pentru Cupa Mondială. În timpul cursei, MINI John Cooper Works Rally a fost perfect şi nu am avut nici o problemă. Tom a făcut o treabă excelentă. Nu am avut nici o eroare de navigaţie sau de colaborare; acest lucru este foarte important când concurezi la viteza şi riscurile sunt la maximum. Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru tot sprijinul acorda.”

Italian Baja 2018: rezultate finale MINI

Pilot Navigator Maşină # Echipă Loc
Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) MINI John Cooper Works Rally 1 Orlen Team 1
Eugenio Amos (Italia) Filipe Palmeiro (Portugalia) MINI ALL4 Racing 12 X-raid 21

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Competiţia „Cel mai 4×4”din România, ediția a XXI-a

Vremea capricioasă, ploi diluviene și averse de grindină au sporit gradul de dificultate dar și spectaculozitatea probelor de concurs După...

Închide