Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

| 22 noiembrie 2021 | 0 Comments

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei.

Pilotul Alexandru Andreoiu si-a descoperit pasiunea pentru motorsport de mic copil, atunci cand a inceput sa practice kartingul la Clubul Elevilor.

„Pasiunea mea pentru sportul cu motor a inceput in 1996  cand mergeam la Clubul elevilor si am fost atras de karturi.   La doar 10 ani am avut primul contact cu motorsportul atunci cand  am avut ocazia sa particip la un concurs judetean de karting. Acea experienta a aprins flacara a ceea ce a urmat.”

Odata cu trecerea timpului, pasiunea sa pentru lumea motorsportului s-a intensificat, astfel ca, etapa de casa de Viteza in Coasta de la Ranca i-a devenit punct de pornire , aflandu-se la start cu ajutorul familiei si a unui prieten foarte bun. Chiar daca i-a fost etapa de casa, emotiile nu au intarziat sa apara, devenind astfel una din cele mai dificile etape din cariera sa.

Etapa  de la Ranca din 2011 unde am mers  forleiter, chiar daca este etapa mea de casa locuind la doar 5 km de startul probei, a devenit si cea mai dificila etapa. Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani, insa cu numai 2 luni inaintea etapei un bun prieten m-a intrebat daca vreau sa ma dau la Ranca. Raspunsul meu a fost simplu, „nu”, masina mea nefiind echipata corespunzator. Prietenul la nevoie se cunoaste, asa ca mi-a propus sa particip cu masina lui de antrenamentgume, iar eu am acceptat imediat.”

Emotiile sunt in viata noastra in orice moment, si de-a lungul timpului, in cariera sa Alexandru a invatat cum sa le gestioneze in fiecare situatie, pentru a da randament maxim in timpul cursei.

„Emotiile in cazul meu sunt pana ajung la linia de start, cand sunt acolo deja atentia se muta la cronometru, am in minte prima parte a traseului, ma gandesc doar la un start bun, un parcurs cat mai perfet al traseului si sa ajung sus cu bine.”

ANA: Stim ca linia de finish aduce cu ea momente de liniste, dar totusi si emotii. Cum e pentru tine?

ALEXANDRU: Dupa o urcare in care sunt foarte concentrat momentul in care trec prin celula de la finis imi aduce  o stare de liniste pentru cateva secunde, iar apoi emotii in stop cand astept timpul.

ANA: Casca are super puteri. Cum te simti tu in momentul in care trebuie sa iei startul si trebuie sa te echipezi?

ALEXANDRU: Incep emotiile. Momentul in care ma echipez ma face sa intru intr-o stare care nu permite sa mai fiu atent la mai nimic in afara de ce urmeaza sa se intample in urmatoarele 5-10 minute. Cand pun casca in cap sunt in lumea mea  si unele persoane spun ca sunt alt om.

ANA: Care sunt planurile tale pentru urmatorul sezon?

ALEXANDRU: Momentan nu pot face planuri, dar mi-as dori sa fac rost de buget si sa fiu din nou la start sa imi imbunatatesc timpii.

ANA: Cine sunt cei care ti-au stat alaturi in acest sezon, etapa de etapa?

Pentru ce am reusit in acest sezon fiecare din cei mentionati in continuare au avut un merit: familia care mi-a fost alaturi neconditionat, Vali Porcisteanu Racing, Nordex, Primaria Novaci, Sgmarket, CCTIVTM, Air Power by Corneliu, Stagexmotorsport, Laumarxmotorsport

Povestea lui Alexandru a devenit povestea multor tineri extrem de talentati ce reusesc sa se aseze la linia de start cu propriile puteri, si astfel sa duca pasiunea la nivel de performanta.

Cu urmatorul episod din seria „Interviu de debutant” vom face trecerea spre divizia principala a Campionatului National de Viteza in Coasta si astfel vom afla povesti la fel de interesante, ale pilotilor ce au debutat cu ajutorul Campionatului National de Viteza in Coasta 2.

Foto: Arhiva personala – Alexandru Andreoiu


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide