spot_img

Întâlnire între laser şi LED

P90185427-national-inventors-hall-of-fame-washington-dr-sujhi-nakamura-led-and-dr-abdel-hanafi-bmw-laser-light-600pxCu ocazia primirii sale în „National Inventors Hall of Fame” ce a avut loc în luna mai, câştigătorul Premiului Nobel pentru fizică, Prof. Dr. Sujhi Nakamura, s-a întâlnit la Washington DC cu dezvoltatorul BMW, Dr. Abdel Hanafi. Prof. Dr. Nakamura este inventatorul „Light Emitting Diode” (LED / diodă emiţătoare de lumină), iar pentru această realizare a primit, în 2014, Premiul Nobel pentru fizică. Dr. Hanafi, inventatorul tehnologiei de lumini laser BMW, a dat curs invitaţiei primită din partea Prof. Dr. Nakamura de a-l acompania la festivităţile pentru „Inventors Hall of Fame”.

În timpul unei ceremoniei oficiale ce are loc anual, cei mai semnificativi cercetători din lumea întreagă sunt onoraţi pentru realizările lor tehnice.

„Întâlnirea cu Prof. Dr. Nakamura a fost o experienţă unică pentru mine. Când ai şansa de a fi invitatul personal al actualului câştigător al Premiului Nobel şi să-l însoţeşti la un eveniment aşa special, nu poţi refuza. Prof. Dr. Nakamura a fost impresionat de BMW i8. Aştept cu nerăbdare următoarea noastră întâlnire, care va avea loc în Germania, în cursul acestui an”, a spus Dr. Hanafi.

Profesor în SUA, Dr. Shuji Nakamura – originar din Japonia – a fost distins cu Premiul Nobel pentru fizică în 2014 pentru dezvoltarea diodei emiţătoare de lumină (LED) albastră şi a diodei laser.

Împreună cu Dr. Helmut Erdl, Dr. Abdel Hanafi a dezvoltat tehnologia de lumini laser BMW, iar pentru această realizare a fost distins cu renumitul Premiu pentru Inovaţie Leibinger în 2014.

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri