spot_img

IMSA: BMW M Team RLL sărbătoreşte al 100-lea podium! Victorie în clasa GTD pentru Paul Miller Racing cu BMW M4 GT3

#25 BMW M Hybrid V8 înscris de BMW M Team RLL, cu un echipaj format din Connor De Phillippi (SUA) şi Nick Yelloly (Marea Britanie), a obţinut locul al treilea graţie unei strategii inteligente la Canadian Tire Motorsport Park (CTMP, Canada), reuşind astfel al patrulea podium al echipei din sezonul IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2023 şi al 100-lea podium din istoria echipei.

Până în acest an, maşina #25 a obţinut o victorie (Watkins Glen, SUA), două locuri secunde (Sebring şi Long Beach, ambele SUA) şi o clasare pe poziţia a treia (CTMP). De Phillippi şi Yelloly ocupă locul al doilea în clasamentul piloţilor din categoria GTP, iar BMW ocupă locul al doilea în clasamentul constructorilor din clasa GTP.

Cei doi au parcurs 119 ture ale circuitului Canadian Tire Motorsports Park în cadrul cursei de două ore şi 40 de minute, terminând cu aproximativ 19 secunde în spatele modelului #60 Acura ARX-06 în cea de-a patra perioadă de neutralizare a întrecerii. Intrând la boxe foarte devreme, în turul 14, doar pentru combustibil, Yelloly, cel care a urcat în cockpit la start, a sărit din secvenţa de pit stop a celorlalţi opt concurenţi din clasa GTP şi, pe măsură ce plutonul a făcut primele opriri la boxe, a ajuns în frunte. Fără neutralizarea sperată, care ar fi putut ţine maşina în postura de lider, el ia lăsat locul lui De Phillippi în turul 55 în regim de steag verde.

Prima neutralizare a avut loc în turul 66, iar De Phillippi a intrat la pit stop în turul 68, doar pentru realimentare. Cursa a avut alte trei neutralizări în ultima oră şi 40 de minute, permiţându-i lui De Phillippi să treacă pe locul al treilea şi să cucerească ultima poziţie pe podium, în momentul în care cursa s-a încheiat sub steag galben pentru ultima neutralizare.

Augusto Farfus (Brazilia) şi Philipp Eng (Austria) au îndurat o zi dificilă, astfel că au terminat pe locul al optulea. Prins în spatele plutonului pentru cea mai mare parte a cursei, echipajul a avut puţin noroc la urcare în clasament, ambii piloţi suportând o penalizare „drive-through” în stintul fiecăruia. Farfus şi Eng ocupă locul al optulea în clasamentul piloţilor, cea mai bună clasare din sezon pentru maşina #24 fiind locul al patrulea la Long Beach.

În clasa GTD, Bryan Sellers şi Madison Snow (ambii SUA) şi-au mărit avansul în clasamentul piloţilor din categoria GTD după cea de-a treia victorie (Sebring, Long Beach şi CTMP) a sezonului pentru #1 BMW M4 GT3 al Paul Miller Racing. Bill Auberlen şi Chandler Hull (ambii SUA) au terminat pe locul al cincilea cu #97 BMW M4 GT3 înscris de Turner Motorsport.

A doua maşină a echipei, #96 BMW M4 GT3, pilotată de Robby Foley şi Patrick Gallagher (ambii SUA), şi-a încheiat cursa în turul 86, după ce o coliziune a deteriorat suspensia stângă fa]ă. Maşina a fost creditată cu locul al 13-lea.

Runda a şaptea pentru modelele BMW din clasa GTD va avea loc la Lime Rock Park (SUA), la 22 iulie. Următoarea rundă a seriei IMSA 2023 pentru clasa GTP are loc la Road America (SUA), la 6 august.

Declaraţii după cursă:

Bobby Rahal (director BMW M Team RLL): „Sunt foarte impresionat. Băieţii cu maşina #25 au reuşit o strategie grozavă. Nu am fost cea mai rapidă maşină în niciun caz şi totu deplinşi strategia noastră a funcţionat pe, iar Connor a făcut o treabă grozavă de a rămâne înaintea tuturor la final. Îţi arată că totul depinde de tine. Orice se poate întâmpla. Am avut o grămadă de neutralizări chiar la final şi asta cu siguranţă a funcţionat în favoarea noastră. Cred că acest lucru este grozav pentru noi şi la puncte.”

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri