Hyundai Motorsport, triumf in Raliul Suediei

| 18 februarie 2018 | 0 Comments

Echipajele Hyundai Motorsport dupa prima zi din Raliul Suediei

  • Hyundai Motorsport a terminat prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) cu toate cele trei echipaje pe podium
  • Thierry Neuville este lider fiind urmat de Andreas Mikkelsen, la 4,9 secunde, si de Hayden Paddon la 12,1 secunde
  • Toate cele trei echipaje din cadrul Hyundai Shell Mobis World Rally Team au reusit sa castige probe speciale in prima zi din Suedia

Hyundai Motorsport a terminat prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018, cu toate cele trei echipaje pe podium, dupa o lupta foarte stransa cu restul rivalilor din WRC.

La finalul zilei de vineri, dupa 140 de kilometri de proba speciala pe zapada, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, sunt lideri cu un avans d 4,9 secunde fata de echipajul Andreas Mikkelsen/Anders Jæger, in timp ce echipajul Hayden Paddon/Seb Marshall a incheiat ziua pe trei.

Vineri au fost programate trei probe speciale distincte care au fost parcurse de doua ori. Zapada proaspat cazuta a pus probleme in special celor aflati primii pe lista de start, care au curatat drumul pentru cei din spate. Echipajele Hyundai Motorsport au avut o zi buna si au terminat ziua cu stil reusind sa ocupe primele trei locuri si pe ultima speciala de la Torsby, aceasta fiind prima tripla pentru echipa dupa Raliul Monte-Carlo 2016. In plus, Neuville a fost cel mai rapdi pe PS3, Mikkelsen pe PS4 si Paddon pe PS5.

Ce zi am avut. Am incercat sa ramanem concentrati si sa exploatam la maximum pozitia de la start. Obiectivul nostru este sa mergem cat mai tare fara sa facem greseli. M-am simtit foarte bine la volan si am gasit cele mai bune setari pentru aceasta suprafata. Este perfect ca toate cele trei echipaje sunt pe podium, dar mai este mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati. Vom incerca sa ne lupta pentru victorie, dar cu siguranta nu va fi usor”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Andreas Mikkelsen a castigat PS4 si se afla la doar 4,9 secunde in spatele colegului sau de echipa.

Am avut un inceput bun si este placut sa vezi toate echipajele Hyundai Motorsport pe podium dupa o zi atat de disputata. Pe bucla de dimineata am incercat sa ne intram in ritm si sa prindem incredere in masina. Am mers din ce in ce mai bine de la o proba la alta. Sunt foarte multumit de evolutia noastra. Fara indoiala ca cei care au plecat primii la start au avut un dezavantaj, dar nu a fost usor nici pentru ceilalti. Am mers foarte prudent pe alocuri si cred ca mai avem o rezerva, dar pentru asta trebuie sa ne asumam mai multe riscuri. M-am bucurat ca am ajuns si pe probele speciale din Norvegia si sper sa incheiem raliul cu un rezultat cat mai bun”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Hayden Paddon a reusit sa castige doua probe speciale (PS5/PS8) si se afla la 12,1 secunde in spatele liderului, Thierry Neuville.

Ma bucur ca am revenit in cadrul echipei si ca ne-am intrat repede in ritm chiar daca nu am avut parte de cele mai bune conditii. A trebuit sa-mi adaptez stilul de pilotaj la conditiile de pe probe, mai ales ca sleaurile au fost foarte pronuntate pe probele de dupa amiaza. Daca iesi de pe trasa devii pasager in propria masina. Pozitia la start ne-a ajutat putin dar a fost important sa nu facem nicio greseala. Cu siguranta putem creste ritmul si vom vedea ce urmeaza pe probele urmatoare”, a spus Hayden Paddon, citat de autostiri.ro.

Evolutiile celor trei echipaje in prima zi din Raliul Suediei au confirmat inca o data competitivitatea modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe cele mai dificile probe speciale din lume.

A fost un inceput bun pentru echipa chiar daca au fost conditii foarte dificile in prima zi din Raliul Suediei. Stim ca pozitia la start a fost importanta, dar a fost o zi plina de provocari pentru toata lumea. Obiectivul nostru a fost sa terminam ziua cu toate cele trei echipaje si am reusit asta. Faptul ca echupajele noastre se afla pe primele trei pozitii este un bonus. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant pentru ca a fost o lupta foarte stransa si ma astept sa fie asa pana la final. Vom aborda fiecare proba speciala concentrati la maximum si vedem ce se intampla pas cu pas”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Rezultate Raliul Suediei 2018 (dupa prima zi)

1          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     1:16:13.1

2          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                     +4.9

3          H. Paddon        S. Marshall      Hyundai i20 Coupe WRC                     +12.1

4          C. Breen                       S. Martin          Citroën C3 WRC                                   +12.6

5          M. Østberg       T. Eriksen        Citroën C3 WRC                                   +13.2

6          T. Suninen        M. Markkula     Ford Fiesta WRC                      +29.6

7          E. Lappi                        J. Ferm            Toyota Yaris WRC                    +38.5

8          J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +1:06.2

9          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    +1:29.0

10        K. Meeke          P. Nagle                       Citroën C3 WRC                                   +1:43.6

Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Suediei

  • Hyundai Motorsport si-a asigurat prima victorie din acest sezon in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC)
  • Thierry Neuville a terminat pe prima pozitie, Andreas Mikkelsen s-a clasat pe 3, iar Hayden Paddon a incheiat raliul pe locul 5
  • Hyundai Motorsport conduce in clasamentul constructorilor cu 54 de puncte, iar Neuville este lider la piloti cu 41 de puncte

Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie pe zapada din Raliul Suediei, Thierry Neuville fiind primul la finalul celei de-a doua etape din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Echipajul Andreas Mikkelsen/Anders Jæger a terminat pe pozitia a treia, acesta fiind primul podium cu Hyundai Motorsport, iar echipajul Hayden Paddon/Seb Marshall s-a clasat pe pozitia a cincea.

Mikkelsen si-a trecut in cont trei puncte suplimentare in Power Stage, iar Neuville a castigat doua puncte, belgianul fiind lider in clasamentul pilotilor, in timp ce Hyundai Motorsport a preluat conducerea in clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au castigat 5 probe speciale in acest weekend, aducand prima victorie pentru modelul Hyundai i20 Coupe WRC pe zapada din Suedia.

Este un rezultat incredibil! Am avut un inceput de sezon dezamagitor la Monte-Carlo, dar am trecut peste acel moment. Stiam ca va fi o lupta stransa pentru victorie in Suedia. Am mers concentrati la maximum inca de la inceput si am avut un ritm bun pana la final. Am venit in Suedia cu obiectivul de a recupera punctele pierdute in prima etapa si am reusit asta. Nu ne asteptam sa preluam conducerea atat de repede, dupa care a trebuit sa gestionam inteligent situatia de pe probe. Nu am fortat foarte mult in Power Stage, iar cele 2 puncte sunt un bonus meritat. Le multumesc tuturor celor din echipa pentru ca am avut la dispozitie o masina extrem de competitiva. Este o o victorie pe care le-o dedic in totalitate. A fost un weekend fantastic pentru noi”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro..

Pentru Andreas Mikkelsen si Anders Jæger acesta a fost primul podium in cele cinci etape in care au concurat pentru Hyundai Motorsport. In plus, norvegianul a castigat si 3 puncte in Power Stage.

Este un sentiment fantastic sa urc pe podium pentru prima oara ca pilot al echipei Hyundai Motorsport. Am avut un weekend bun si ma bucur ca am reusit sa castigam si punctele suplimentare din Power Stage. Este un rezultat care imi da incredere pentru viitor si abia astept urmatoarea etapa. A fost un weekend excelent pentru intreaga echipa si ii felicit pe Thierry si Nicolas pentru rezultatul lor”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro..

Hayden Paddon si Seb Marshall au pilotat in premiera in acest sezon modelul Hyundai i20 Coupe WRC si au reusit sa termine pe locul 5 in clasamentul general, dupa ce au castigat doua probe speciale in Raliul Suediei.

Din pacate finalul nostru nu a fost unul foarte bun si din cauza unei greseli am pierdut timp pretios in Power Stage si un loc in clasamentul general. Tinand cont insa ca nu avem un sezon complet nu este atat de important. In schimb sunt foarte multumit de evolutia noastra generala si sper sa obtinem un rezultat si mai bun in Portugalia. Sunt bucuros ca fac parte din aceasta echipa si abia astept sa revin pe probele speciale”, a spus Hayden Paddon, citat de autostiri.ro..

Victoria din Suedia este prima pentru Hyundai Motorsport din acest sezon si a opta din Campionatul Mondial de Raliuri.

A fost un raliu extraordinar pentru intreaga echipa si sunt foarte bucuros ca am castigat prima etapa in 2018. Dupa dezamagirea de la Monte-Carlo aveam nevoie de un astfel de rezultat. Thierry si Nicolas au fost intr-o forma de top si au meritat din plin aceasta victorie. Am terminat pe locurile 1-3-5 aici si asta arata potentialul echipei in conditiile cele mai dificile. Felicitari pentru Andreas si Anders la primul podium cu echipa noastra si pentru evolutia buna a lui Hayden si Seb. A fost o lupta foarte stransa si ma bucur ca am castigat. In Mexic vom avea parte de alte provocari si sper sa ne luptam si acolo pentru locurile de pe podium. Pentru moment vom savura insa aceasta victorie si rezultatele pozitive ale intregii echipe”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 se va desfasura in Mexic in perioada 8 – 11 martie. In prima etapa pe macadam din acest sezon, Hyundai Motorsport a terminat de doua ori pe podium in Mexic (2014/2017).

Clasament Raliul Suediei 2018

1          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     2:52:13.1

2          C. Breen                       S. Martin          Citroën C3 WRC                                   +19.8

3          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                     +28.3

4          E. Lappi                        J. Ferm            Toyota Yaris WRC                    +45.8

5          H. Paddon        S. Marshall      Hyundai i20 Coupe WRC                     +54.4

6          M. Østberg       T. Eriksen        Citroën C3 WRC                                   +1:15.3

7          J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +2:04.9

8          T. Suninen        M. Markkula     Ford Fiesta WRC                      +2:52.2

9          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    +3:44.4

10        E. Evans                      D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +5:27.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1          T. Neuville       41 puncte

2          S. Ogier                       30 p

3          J.M Latvala       23 p

4          E. Lappi                        23 p

5          O. Tanak          21 p

6          A. Mikkelsen    21 p

7          C. Breen                      20 p

8          K. Meeke          17 p

9          H. Paddon        10 p

10        E. Evans                      9 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1          Hyundai Shell Mobis World Rally Team                      54 puncte

3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team                       53 p

3          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team                    46 p

4          M-Sport Ford World Rally Team                                    43 p

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

 


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide