spot_img

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Ypres Rally Belgia

  • Hyundai Motorsport a obtinut prima dubla din acest sezon in Ypres Rally Belgia, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Echipajul belgian Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au castigat raliul de pe teren propriu, aceasta fiind a 14-a victorie pentru Neuville in culorile Hyundai Motorsport
  • Craig Breen si Paul Nagle au terminat raliul pe locul secund, iar Ott Tänak si Martin Järveoja s-au clasat pe pozitia a sasea

Hyundai Motorsport a inregistrat prima dubla din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Hyundai Motorsport a inregistrat prima dubla din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au reusit o victorie senzationala in Ypres Rally Belgia, etapa lor de casa, iar Craig Breen si Paul Nagle s-au clasat pe locul secund. Ott Tänak si Martin Järveoja, aflati la prima participare in etapa din Ypres, au terminat pe locul 6 in clasamentul general. 

Toate cele trei echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au avut evolutii bune si s-au aflat la un moment dat in fruntea raliului. Tänak a castigat prima speciala de vineri, Breen a preluat conducerea pentru urmatoarele doua probe, iar Neuville a trecut in frunte inainte de PS4 si nu a mai cedat aceasta pozitie pana la final.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au avut o evolutie excelenta si au obtinut prima lor victorie impreuna, in timp ce pentru Neuville este a 14-a alaturi de echipa Hyundai Motorsport. In final, echipajul belgian s-a impus cu un avans de 30,7 secunde fata de colegii lor de echipa. In clasamentul general, Neuville are acum 124 de puncte si se afla la egalitate cu Elfyn Evans, pilotul aflat pe locul secund.

,,Am simtit o presiune foarte mare inaintea acestei etape, dar m-am simtit foarte increzator pe probe si am avut situatia sub control pe tot parcursul raliului. Masina si intreaga echipa au functionat perfect si asta ne-a dat o incredere si mai mare. Ma bucur ca am obtinut prima victorie alaturi de Martijn, mai ales ca asteptam de mult un succes. Era un raliu foarte important, nu doar pentru ca suntem acasa ci si pentru ca echipa are nevoie de cat mai multe puncte. A fost un weekend fantastic si este momentul sa savuram acest rezultat”, a spus Thierry Neuville.

Craig Breen si Paul Nagle, copilotul sau, au obtinu in Belgia cel de-al doilea podium in acest sezon din WRC si au adunat si ei puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor.

,,Sa termin pe locul secund aici cu Hyundai inseamna enorm. Am avut doua raliuri la rand si mi-a fost mult mai usor sa-mi intru in ritm. S-a vazut asta imediat, iar rezultatul a fost cel de-al doilea podium consecutiv din 2021. Sunt si mai increzator in viitor acum si avem tot ce ne trebuie pentru a obtine rezultate mai bune de acum incolo. A fost o placere sa pilotez masina pe aceste probe si as vrea sa multumesc intregii echipe pentru contributia uriasa la acest rezultat”, a spus Craig Breen.

Chiar daca nu au mai concurat niciodata in aceasta etapa, Ott Tänak si Martin Järveoja au fost in top trei dupa prima zi, dar o pana facuta pe speciala a 9-a i-a costat foarte mult timp. Pilotul estonian a terminat insa raliul in forta, cu trei victorii de proba speciala duminica, inclusiv in Power Stage unde a castigat cele cinci puncte suplimentare.

,,A fost un raliu cu multe provocari si care isi merita locul in calendarul mondial. Nimeni nu a putut sa tina ritmul cu Thierry si Martijn si ii felicit pentru rezultat. Am adunat si noi informatii utile despre acest raliu si cu siguranta anul viitor vom merge mai bine. Pentru noi cel mai important a fost sa castigam experienta aici si chiar daca noi nu am obtinut rezultatul pe care ni-l doream este un raliu bun pentru echipa asa cu suntem multumiti”, a spus Ott Tänak.

Dupa etapa din Belgia, Hyundai Motorsport ocupa pozitia a doua in clasamentul constructorilor cu un total de 307 puncte, cu 41 de puncte mai putin decat echipa de pe prima pozitie.

,,Am fost sub o presiune imensa in ultimele luni pentru ca rezultatele nu au fost intotdeauna cele asteptate, dar aici totul a fost perfect. Echipa a reactionat foarte bine in conditii de stres si asta a ajutat mult. Sunt mandru de ceea ce am realizat impreuna ca echipa. A fost o atmosfera senzationala, iar faptul ca Thierry si Martijn au obtinut prima lor victorie impreuna chiar in Belgia este incredibil. Intreaga echipa merita felicitari si aici pentru noi chiar s-au alinitat toate planetele”, a spus si Andrea Adamo, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din WRC se va desfasura la jumatatea lunii septembrie pe specialele de macadam din Raliul Acropolelor, o etapa care revine dupa o pauza de opt ani in WRC. Pentru Hyundai Motorsport aceasta va fi prima participare intr-una dintre etapele legendare pe macadam din istoria Campionatului Mondial.

Rezultate Ypres Rally Belgia 2021

1          T. Neuville        M. Wydaeghe   Hyundai i20 Coupe WRC                      2:30:24.2

2          C. Breen           P. Nagle                       Hyundai i20 Coupe WRC                      +30.7

3          K. Rovanperä    J. Halttunen       Toyota Yaris WRC                     +43.1

4          E. Evans           S. Martin           Toyota Yaris WRC                     +49.6

5          S. Ogier                        J. Ingrassia       Toyota Yaris WRC                     +55.8

6          O. Tänak          M. Järveoja      Hyundai i20 Coupe WRC                      +3.46.5

7          Y. Rossel          A. Coria                        Citroën C3 R5                            +12:14.9

8          P. Cracco         J. Vermeulen     Škoda Fabia Evo Rally2                        +13:05.9

9          F. Kreim                        F. Christian       Volkwagen Polo GTI                  +13:13.8

10         V. Verschueren  F. Cuvelier        Volkwagen Polo GTI                  +13:31.1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 8-a)

1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team 348 puncte

2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team           307 p

3          M-Sport Ford World Rally Team             135 p

4          Hyundai 2C Competition                                    36 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 8-a)

1          S. Ogier                        162 puncte

2          E. Evans           124 p

3          T. Neuville        124 p

4          K. Rovanperä    99 p

5          O. Tänak          87 p

6          T. Katsuta         66 p

7          C. Breen           60 p

8          G. Greensmith   34 p

9          D. Sordo          31 p

10         A. Fourmaux     30 p

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri