Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium si in Raliul Argentinei

| 28 aprilie 2018 | 0 Comments
  • Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru un loc pe podium dupa prima zi din Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Thierry Neuville este pe trei, dupa cele opt probe desfasurate, cu un avans de doar 0,9 secunde fata de Dani Sordo, colegul sau din echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team
  • Andreas Mikkelsen a fost lider in prima parte a raliului, dar a retrogradat pe pozitia a saptea dupa o problema pe prima speciala de dupa amiaza

Hyundai Motorsport se lupta si in Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pentru un loc pe podium. Dupa opt din cele 18 probe speciale, Thierry Neuville se afla pe pozitia a treia, cu un avans de doar 0,9 secunde fata de colegul sau Dani Sordo. Andreas Mikkelsen a fost lider in prima parte a zilei, dar a avut o problema cu pneul dreapta fata, care s-a desprins de pe janta, si a incheiat ziua pe locul sapte in clasamentul raliului.

Dupa super speciala de joi seara, din jurul Villa Carlos Paz, castigata de Neuville, vineri au mai fost programate inca sapte probe speciale: o bucla de trei probe – Las Bajadas/Villa del Dique, Amboy/Yacanto si Santa Rosa/San Agustin – parcursa de doua ori, plus super speciala Fernet Branca.

Dupa victoria de joi pe super speciala din Carlos Paz si o evolutie constanta pe probele de vineri, Thierry Neuville se afla pe locul trei in clasamentul raliului, la 28,6 secunde fata de ocupantul primei pozitii.

Sunt destul de multumit de modul in care a decurs ziua. M-am simtit bine la volan si s-a vazut ca putem ataca pe probe, chiar daca am fost al doilea echipaj la start. In acelasi timp trebuia sa fim foarte atenti pentru ca traseul este extrem de dur, mai ales la cea de-a doua trecere. Strategia a fost sa ramanem in lupta pentru un loc pe podium si sa atacam in partea a doua a raliului”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Dani Sordo a castigat super speciala de vineri si se afla si el in lupta pentru un loc pe podim in Raliul Argentinei. Spaniolul a terminat ziua pe patru, la mai putin de o secunda in spatele colegului sau de echipa.

A fost un inceput bun si a fost frumos sa pilotam in fata unui public atat de pasionat. Stiam ca probele de aici sunt foarte dure si am incercat sa menajam cat mai mult masina. Speram sa fim in lupta pentru un loc pe podium dupa prima zi sper sa putem creste ritmul in urmatoarele doua zile. Chiar daca am lovit cativa bolovani masina a rezistat fara probleme si sunt sigur ca va fi o lupta frumoasa pana la final, a spus Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Andreas Mikkelsen a preluat conducerea raliului dupa speciala a treia, dar o problema pe prima proba de dupa amiaza l-a obligat sa mearga mult mai prudent si a incheiat ziua pe locul sapte.

Am avut un inceput foarte bun si ritmul de pe primele probe era promitator. Stiam ca pentru a ramane in fata trebuie sa atacam la maximum si asta am si facut. Din pacate, pe speciala a sasea anvelopa de la roata dreapta fata s-a desprins de pe janta si am pierdut foarte mult timp. Apoi am mers mult mai prudent pentru ca vroiam sa ajung in parcul de service. Suntem pregatiti insa sa recuperam cat mai mult din timpul pierdut in urmatoarele doua zile, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Cu toate cele trei masini in puncte dupa ziua de vineri, echipa Hyundai Motorsport este pregatita sa atace pana la final pe specialele dure din Raliul Argentinei.

Cred ca putem fi multumiti de modul in care a decurs raliul pentru echipajele noastre. Suntem foarte competitivi si putem sa ne implicam in lupta pentru victorie. Diferentele intre primii piloti nu sunt foarte mari si daca Andreas nu ar fi avut probleme sunt sigur ca toate cele trei echipaje ar fi fost in lupta pentru locurile de pe podium. De abia astept sa vad cum va decurge raliul in continuare”, Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport, citat de autostiri.ro.

Rezultate Raliul Argentinei 2018 (dupa ziua a 1-a)

1          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    1:30:38.6

2          K. Meeke          P. Nagle                       Citroën C3 WRC                                   +22.7

3          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     +28.6

4          D. Sordo          C. del Barrio    Hyundai i20 Coupe WRC                     +29.5

5          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      +36.4

6          C. Breen                       S. Martin          Citroën C3 WRC                                   +41.2

7          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                     +58.5

8          E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC                    +1:07.9

9          E. Evans                      D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +1:10.3

10        T. Suninen        M. Markkula     Ford Fiesta WRC                      +1:33.7

 Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide