spot_img

Horia Platona a avut un ritm excelent la Harghita Hill Climb Challange

Horia Platona a avut un ritm excelent la Harghita Hill Climb Challange. Cu un timp cumulat de 4:09,307, Racing MIMI s-a plasat pe locul 12 în clasamentul general, ceea ce aduce şi primele 2 puncte în Clasamentul Open în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Ritmul excelent a fost răsplătit şi cu 8 puncte la Categoria I (clasament unde punctează toţi piloţii mai puţin automobilele speciale – bipost şi monopost). Racing MIMI continuă astfel seria de curse cu performanţe importante, de multe ori peste competitori cu material de concurs semnificativ mai puternic.

Harghita este un traseu rapid, fără multe viraje tehnice, ceea ce nu avantajează Racing MIMI, optimizat pentru acceleraţie şi agilitate, cu un raport care limitează viteza maximă la aub 140 km/h. Cu toate acestea, Horia Platona a construit o strategie de cursă excelentă ce i-a permis să urce pe locul 14 în prima manşă, pe uscat.

Ploaia din a doua manşă a redus vitezele maxime şi a atenuat avantajul de putere a celorlalți competitori. Aceasta i-a permis lui Horia să termine pe locul 12 a doua manşă şi să urce tot pe 12 în clasamentul final într-un grup de 47 de participanţi.

Harghita a marcat şi prima prezenţă Racing MIMI într-o organizare extinsă a parcului de service. În parteneriat cu Samsung România, alături de corturile Racing MIMI şi ECO, al doilea MINI Cooper SE din campionat pregătit tot de Engange Engineering şi pilotat de Sebastian Şerban, spectatorii au avut la dispoziţie o zonă de experienţe care a inclus prezentări de tehnologie Samsung, simulatoare de curse.

Formula va fi reluată la următoarea cursă de Super Rally, la Deva, pe 1 iulie. Spectatorii  vor avea la dispoziţie multe surprize, putând inclusiv să urmărească cursa live din parcul de service, pe televizoarele Samsung.

Credit foto: Mihai Stetcu

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri