Horatiu Anghel – Klausenburg Retro Racing: ,,Noi spunem ca acest eveniment a urmat cursul firesc al dezvoltarii fiind un eveniment care a luat nastere in urma cu 5 ani iar de atunci este intr-o continua dezvoltare si expansiune”

| 6 ianuarie 2020 | 0 Comments

Un nou an, noi evenimente in lumea motorsportului. Pentru articolul de astazi Horatiu Anghel, initiatorul proiectului Klausenburg Retro Racing ne-a marturisit cateva momente cheie de la prima etapa pana in present.

Campionatul National Klausenburg Retro Racing, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a luat nastere oficial in anul 2019. ,,In anul 2018 putem spune ca a fost primul an off record, avand loc 4 etape.”

Horatiu, initiatorul acestui concept unic si-a descoperit pasiunea pentru motorsport in copilarie. ,,O intrebare la care raspund cu drag mereu, indiferent de cate ori am facut-o pana acum. Cred ca la fel ca fiecare dintre noi, totul a inceput in copilarie. Cred ca urmarind probele Raliului Clujului in anii ’90 si 2000 m-au facut sa indragestc sportul cu motor. Bineinteles ca apoi in adolescenta aceasta pasiune “s-a adancit” prin atentia acordata pentru diferite modele auto iar in final concretizandu-se si ajungand la matruitate odata cu absolvirea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.”

Ana – Maria Florea: Ce inseamna acest concept pentru tine?

Horatiu Anghel: Tot conceptul si brandul de Klausenburg reprezinta locul si prilejul perfect   pentru fiecare pasionat de motorsport sa se desfasoare si sa concureze intr-un mediu organizat. Conceptul cum am spus cateva randuri mai sus, s-a dezvoltat treptat ajungand in acest an sa contina evenimente din ramuri diferite de motorsport si auto. Campionatul National Klausenburg Retro Racing, Campionatul Klausenburg Youngtimer Trophy, Concursul de Eleganta Klausenburg,Klausenburg Winter Race,Cluj-Napoca Motor Show, Romania E-Championship.

Ana – Maria Florea: Cum a fost sezonul 2019 pentru tine ca si organizator?

Horatiu Anghel: Pff!!! A fost un an extraordinar, un an asa cum l-am visat la final de 2018. Un an in care am dus la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus, un an de succes care ne ,,obliga” sa facem din anul 2020 un an si mai fumos si cu mai multe etape si evenimente reusite.

Ana – Maria Florea: Cate etape a avut campionatul?

Horatiu Anghel: Campionatul National Klausenburg Retro Racing 2019 a avut 6 etape.

Ana – Maria Florea: Stim ca sub egida KRR mai sunt si alte doua competitii. Ce ne poti spune despre ele?

Horatiu Anghel: Parca am si anticipat aceasta intrebare, enumerand mai sus o parte din evenimentele pe care le desfasuram. Nu de alta, dar avem in plan si in proiect alte cateva concepte despre care vom vorbi doar in momentul implemenatrii lor J.

Revenind la evenimentele desfasurate sub umbrela Klausenburg Racing:

Concursul de Eleganta Klausenburg – desfasurat an de an in incinta Parcului Central/ Casino Cluj-Napoca, un eveniment suberb care reuneste si desemneaza cele mai bine conservate/restaurate automobile din Romania si din strainatate.

Cluj-Napoca Motor Show – desfasurat in luna mai a fiecarui an – reuneste sub acelasi acoperis toate ramurile si domeniile auto.

Klausenburg Winter Race – cursa desfasurata la inceputul fiecarui an, pe zapada/macadam.

Campionatul Klausneburg Youngtimer Trophy – etapele desfasurate pe circuit si dedicate masinilor de generatie mai noua.

Romania E-Championship –Campionatul automobilelor electrice si hybrid J.

Ana – Maria Florea: Klausenburg Youngtimer Trophy este noul campionat. Cum va propuneti sa veniti in ajutorul tinerilor  si care sunt gandurile pentru sezonul 2020?

Horatiu Anghel: In primul rand mereu am sustinut si incurajat tinerii sportivi si tinerii ,cei ce au sub 18 ani dar sunt sportivi legitimati si bineinteles cei ce au implinit 18 ani si detin permis de conducere, sa se intreaca intr-un mediu securizat si organizat. Venim in intampinarea lor si nu numai, cu un numar de 8 etape pentru anul 2020, impartite in 2 perioade principale : primavara 2020 si toamna 2020. La final de 2020 putand sa desemnam campionii KYT.

Ana – Maria Florea: Stim ca in weekend s-a desfasurat prima etapa Klausenburg Youngtimer Trophy. Cum a fost?

Horatiu Anghel: A fost o prima editie reusita, cu 9 masini la start. Suntem convinsi ca de la etapa la etapa numarul participantilor va creste exponential. A fost un eveniment reusit, cu o atmosfera placuta, exact ,,ingredientele” la care tinem noi cel mai mult.

Ana – Maria Florea: Ce inseamna organizarea unui eveniment?

Horatiu Anghel: Ah e o intrebare la care raspunsul s-ar intinde pe cateva pagini pline de proceduri. Eu insa am sa sintetizez acest raspuns intr-o simpla fraza. Organizarea unui eveniment presupune intai de toate cei trei ,,P”: pasiune, placere si perseverenta J.

Astfel, implementarea acestui concept  de campionat vine in sprijinul tuturor celor ce doresc sa isi testeze limitele intr-un cadru organizat, avand la dispozitie o multitudine de evenimente din care pot alege.

Imagini puse la dispozitie de Horatiu Anghel. Credit foto, conform watermark-ului.


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Următorul pas în evoluția digitală: Anvelopele inteligente NOKIAN TYRES INTUITU™

Transformarea digitală a anvelopelor pentru utilaje cu capacitate de volum mare revoluționează condusul de zi cu zi și gestionarea flotei,...

Închide