Greu…, dar final de sezon pe podium pentru Alex Filip și Gabi Lazăr

| 11 octombrie 2021 | 0 Comments

Alex Filip și Gabi Lazăr au încheiat un sezon complicat cu un podium în Rallye Antibes Cote d’Azur și cu locul secund la general în TER2WD Trophy din Tour European Rally, competiția continentală de raliuri. Alex Filip și Gabi Lazăr au participat în acest weekend la Rallye Antibes Cote d’Azur, ultima etapă a sezonului din Tour European Rally, competiția continentală de raliuri, cu un model Renault Clio RS R3T preparat de echipa italiană Gima Autosport.

Programată pe 8 – 9 octombrie, etapa din Franța a contat atât pentru sezonul 2021, cât și pentru sezonul 2020 din Tour European Rally, anul trecut nefiind acordate titlurile pentru că majoritatea etapelor au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19. „Pentru mine va fi a doua participare în această etapă și sper să terminăm sezonul cu un rezultat bun. A fost încă un an complicat, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, și le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au fost alături de noi și în acest sezon competițional”, a spus Alex Filip, înaintea startului în etapa franceză, citat de autostiri.ro.

În prima zi a Rallye Antibes Cote d’Azur au fost programate 8 probe speciale cu o lungime de aproape 120 de kilometri, iar Alex Filip și Gabi Lazăr au avut un început bun, după primele două speciale fiind în fața adversarilor direcți în lupta pentru Trofeul TER 2WD. Însă, pe Col de Bleine, cea mai lungă probă a zilei, frânele modelului Renault Clio RS R3T au cedat și asta i-a costat peste 3 minute.

Problema a fost rezolvată în primul parc de service, iar pe specialele cinci și șase Alex Filip și Gabi Lazăr au început cursa de recuperare în lupta cu echipajul spaniol Vigo López și Ameneiro Teijeiro. Da la cea de-a doua trecere pe Col de Bleine, Alex Filip a ratat o frânare și a lovit versantul muntelui. După incident au rămas din nou fără frâne și chiar dacă au pierdut peste șase minute în total au reușit să ajungă în parcul de service.

„Sunt dezamăgit după această zi. A fost greșeala mea, dar simțeam că putem recupera timpul pierdut pe prima buclă. Senzația că vine peretele și nu te poți opri este greu de descris. Din fericire nu am avut nicio problemă tehnică după incident și am putut termina ziua. Băieții de la Gima Autosport vor avea mai multă treabă acum, dar cu siguranță vom încerca să recuperăm în ultima zi a raliului”, a spus Alex Filip, în parcul de service, la finalul primei zile din Rallye Antibes Cote d’Azur, citat de autostiri.ro. Sămbătă au fost programate ultimele șapte probe speciale, cu o lungime de peste 100 de kilometri, dar timpul pierdut în prima zi a fost imposibil de recuperat. Alex Filip și Gabi Lazăr au terminat etapa franceză pe poziția a treia în TER 2WD Trophy, iar cu punctele adunate au terminat pe locul secund în clasamentul TER la două roți motrice.

„Ce cursă. Am greșit, am recuperat, m-am învinovățit și eram pe cale să cedez, dar m-am remontat și am reușit să încheiem sezonul cu un podium. La final, alături de Gabi Lazar, am terminat pe locul 3 în TER 2WD Trophy, iar asta înseamnă că am încheiat sezonul 2020, dar și 2021 pe locul al doilea la general în cadrul Trofeului. Mă bucur că am urcat pe podium la toate etapele la care am participat anul acesta, în Elveția, Italia și acum Franța, și sunt recunoscător tuturor celor care au fost alături de noi în această perioadă dificilă”, a spus Alex Filip, la finalul Rallye Antibes Cote d’Azur, citat de autostiri.ro.

Mulțumiri speciale partenerilor principali – Orange, Renault, Michelin, ALD Automotive și partenerilor tehnici – Isostar, Polar, Coffeelicious.ro, Hotel Hilton Sibiu și ACR.

Sursa: comunicat transmis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide