„Ghid al bunelor practici” – Siguranţă în trafic prin respect

| 27 noiembrie 2010 | 9 Comments

Dacă titlul ţi-a sugerat un gând bun este momentul să te alături demersului nostru.

După o întâlnire multiclub din Braşov, ne-am gândit să promovăm respectul în trafic indiferent de tipul maşinii pe care o conducem, indiferent de starea socială.

Pe forumul clubkia.ro, alături de membri acestei comunităţi şi de prieteni, am început să concep un „Ghid al bunelor practici”, cu ajutorul căruia să dezvoltăm o cultură a bunului simţ în trafic.

Iniţiativa constituie un demers corect, sincer şi util pentru prevenirea accidentelor, pentru a face strada mai sigură, pentru a înlătura comportamentul de tip „bizon”, pentru a ne bucura de plăcerea conducerii.

Normele recomandate nu sunt reguli prevăzute prin lege. Acestea sunt recomandări ale unor şoferi care au găsit soluţii pentru a face traficul mai fluent, pentru a reduce accidentele, pentru a cunoaşte cum se poate preveni o stare de disconfort sau de pericol.

Creşterea siguranţei la volan a tuturor categoriilor de participanţi prin dezvoltarea unui comportament responsabil în trafic şi a abilităţilor de identificare şi eliminare a unor situaţii cu potenţial de risc, este un alt obiectiv pe care dorim să-l dezvoltăm.

Este timpul să fim mai toleranţi, să acordăm ajutor şi respect în trafic.

Vom reveni cu publicarea ghidului.

Vă mulţumesc şi sper să fiţi alături de noi.

Drum bun, asfalt uscat şi numai bine.


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Brasov, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide