spot_img

General Motors: Opel nu este de vânzare

Grupul american General Motors (GM) a anunţat că nu are de gând să vândă Opel

Grupul american General Motors (GM) a anunţat că nu are de gând să vândă Opel, ca reacţie la informaţiile din presa italiană potrivit cărora Fiat ar fi fost interesat de preluarea companiei germane, precizeaza Mediafax.

„Opel nu este de vânzare. GM susţine în totalitate Opel, o parte integrată a grupului la nivel global, vitală pentru succesul companiei în Europa”, a declarat vicepreşedintele GM Steve Girsky, şeful operaţiunilor europene ale GM, transmite Bloomberg.

Cotidianul italian Il Sole 24 Ore a scris vineri că directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, pregăteşte preluarea Opel la un preţ „simbolic” dacă alianţa dintre GM şi PSA Peugeot Citroen (Franţa) nu vea avea succes, fără a preciza sursa informaţiilor.

Fiat a preluat în 2009 producătorul auto american Chrysler. Grupul italian a suspendat în acest an investiţiile în Italia şi a redus cheltuielile din Europa cu 500 milioane euro, amânând lansarea câtorva modele. Marchionne crede că piaţa auto europeană nu va reveni înainte de anul 2014. Fiat a încercat tot în 2009 să preia Opel.Concernul italian a înregistrat în acest an pierderi de 700 milioane euro în Europa, relateaza Mediafax.

Sursa: Mediafax,  Bloomberg,Il Sole 24 Ore

Related Articles

2 COMENTARII

    • Acest subiect a fost dezbatut in anumite publicatii de ceva vreme. Acum pozitia celor de la GM pare sa fi fost mai determinata. Nu vreau sa fac speculatii insa cred ca vor fi anumite forme prin care se va incerca reasezarea marcilor in lume si in Europa.
      Drum bun si numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri