Fraţii Tomescu au monopolizat prima etapă a Campionatului Naţional de Karting

| 10 mai 2016 | 0 Comments

kartingFraţii Gabriel şi Andrei Tomescu au dominat etapa de debut a Campionatului Naţional de Karting Dunlop, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pe circuitul Academiei Titi Aur, şi care a adus la start piloţi cu vârste cuprinse între 5 şi 61 de ani.

Andrei Tomescu a obţinut prima poziţia la clasa KZ, acolo unde un kart poate atinge şi viteza de 220 de km/h, în timp ce fratele său Gabriel Tomescu şi-a adjudecat titlul de campion al etapei FreeWheel la clasa KFJ. O performanţă notabilă a fost realizată şi de familia Kohler, tatăl Philipp câştigând clasa KR Masters, în timp ce fiul său Robin s-a impus la KR Mini.

De altfel, în etapa de la ATA au mai existat două cazuri de tată-fiu care au concurat. Pilotul de drift Gabi Imre a participat la clasa KR DD2, clasându-se pe poziţia secundă, la fel ca şi fiul său, Gabi Imre jr, la clasa Mini. De asemenea, Mircea Muncean a participat la clasa KR Masters, în timp ce mezinul familiei, Mihai, a fost la patrulea la KFJ. La start au luat parte şi doi fraţi italieni, Gianluigi şi Stefano Franceschini, aceştia concurând la aceeaşi clasă.

“Nu este o premieră pentru noi, am avut numeroase etape când doi membri ai aceleiaşi familii au câştigat la categoria la care au participat. Într-adevăr, kartingul a devenit o mare familie şi ne bucură fiindcă pentru asta am militat şi noi de-a lungul anilor. În primul rând distracţie, iar în al doilea rând o rampă de lansare a tinerilor piloţi spre automobilismul sportiv. Mulţi dintre părinţi, chiar ei piloţi profesionişti, aleg să îi aducă pe cei mici aici pentru o experienţă unică şi să concureze împreună pe circuit. Vorbim nu doar de creşterea încrederii de sine, ci şi de responsabilitate, Kartingul este locul ideal de a începe o carieră în motorsport”, a spus preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, citat de autostiri.ro.

La celelalte clase s-au impus Darius Bota (Kid), Octavian Costache (Mini jr), Horia Roca (Mini) şi Robert Barabas (KR DD2).

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop este programată pentru 4-5 iunie pe circuitul de la Prejmer, judeţul Braşov.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide