FRAS și-a premiat campionii sezonului 2014

| 21 decembrie 2014 | 0 Comments
  • (C)Dan Strauti (356) (Copy)FRAS încheie sezonul competițional de automobilism sportiv 2014 premiind campionii de la rally cross, autoslalom, slalom paralel, off-road, karting, viteză în coastă și raliuri
  • Partenerul tradițional al FRAS, DUNLOP, și-a reconfirmat susținerea și pentru sezonul 2015. Pentru 2015 FRAS anunta noi competiții

Ediția din 2014 a Galei Campionilor Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) s-a desfășurat la Sinaia, în atmosfera regală a Cazinoului. Peste 600 de sportivi și invitați au luat parte la eveniment, pe scena Galei Campionilor urcând laureații claselor și grupelor de la rally cross, autoslalom, slalom paralel, off-road , karting, viteză în coastă și raliuri. În atmosfera destinsă a Galei Campionilor FRAS 2014, piloții care au urcat pe scenă au putut lua cuvântul, mulțumind sponsorilor, echipelor tehnice, celor care i-au susținut, organizatorilor și Federației, și și-au anunțat așteptările legate de sezonul competițional viitor. 

George Grigorescu a mulțumit Federației în numele campionului național absolut din CN de Raliuri DUNLOP, Francois Delecour, pentru oportunitatea extraordinară de a-și fi putut lega numele de această competiție și de a-și fi trecut în palmares de trei ori consecutiv titlul de Campion Național în CN de Raliuri DUNLOP. La rândul său, campionul național absolut de la Viteză în Coastă, Lucien Hora, și-a exprimat mulțumirea față de un sezon 2014 în care reșițenii au dominat competiția internă de profil și și-a manifestat încrederea într-un sezon 2015 cel puțin la fel de bun. Cu ocazia Galei, președintele Comisiei Naționale de Off-Road, S. Bulugioiu, a precizat: ”Sezonul 2014 s-a desfășurat fără evenimente majore, în conformitate cu regulamentul în vigoare, ceea ce este un lucru foarte important. La Gala Campionilor, ne-am bucurat de o seară plăcută alături de oameni dragi și iubitori ai motorsportului”.

Președințele Federației Române de Automobilism Sportiv a folosit acest prilej și pentru a aduce la rampă și a pune în lumină generațiile de piloți tineri și foarte tineri ce vin din urmă din competiții precum karting, autoslalom sau slalom paralel. ”Automobilismul sportiv este unul dintre sporturile cu cei mai longevivi sportivi. Sportivii noștrii încep la vârste foarte fragede, de numai 3 sau 4 ani, și continuă să rămână în fenomen până la adânci bătrâneți, fie tot ca sportivi, fie ca arbitri sau comisari sportivi”, a precizat Ovidiu Mazilu, Președinte al FRAS. ”Este un sport care îți intră în sânge și te contaminează iremediabil”, a mai precizat acesta.La finele Galei Campionilor.

Președintele FRAS a mulțumit partenerului tradițional DUNLOP pentru susținerea pe care o oferă Federației de peste 8 ani de zile, ocazie cu care reprezentantul companiei a reafirmat susținerea Dunlop și pentru sezonul competițional de automobilism sportiv 2015.Pentru sezonul 2015, Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat că va iniția noi competiții naționale –Time Attack, Campionatul Național de Viteză pe Circuit și Campionatul Național Tot Teren „100 Tracks 2015”. ”Grație circuitului construit la Adâncata, avem acum posibilitatea să întregim oferta noastra de organizare cu competiții noi de viteză pe circuit”, a precizat Ovidiu Mazilu, care a multumit public constructorului MotorPark România – primul circuit profesionist de viteză de la noi din țară.

Sezonul competițional FRAS va începe oficial în a doua jumătate a lunii martie cu prima etapă a Campionatului Național de Raliuri DUNLOP 2015.

Imagini de la Gala Campionilor FRAS 2014.

VIA: FRAS

Credit foto: Dan STRAUTI


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide