Formula E: Jake Dennis va fi al doilea pilot BMW i Andretti Motorsport, alături de Maximilian Günther, în Sezonul 7

| 2 noiembrie 2020 | 0 Comments

BMW i Andretti Motorsport va concura în Sezonul 7 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB cu doi piloţi, Jake Dennis (Marea Britanie) şi Maximilian Günther (Germania). Dennis a obţinut voturile celor care decid după un proces de selecţie intens, în care a impresionat cu performanţele în testul cu BMW iFE.20, precum şi în simulatorul BMW Motorsport. Pilotul în vârstă de 25 de ani îi urmează lui Alexander Sims (Marea Britanie) drept coechipier al lui Günther.

,,Bun venit Jake Dennis în familia BMW şi ca nou membru al echipei BMW i Andretti Motorsport”, a declarat directorul BMW Group Motorsport, Jens Marquardt, citat de autostiri.ro. „Sunt încântat că am putut recruta un pilot tânăr, talentat şi versatil precum Jake pentru proiectul nostru în Formula E. Performanţele lui în simulatorul BMW Motorsport şi în timpul testelor cu BMW iFE.20 au fost impresionante, astfel că am decis să-i oferim un cockpit alături de Maximilian Günther. Jake şi-a făcut un nume prin apariţiile sale în DTM şi cu clasarea pe podium la Bathurst 12 Hours, printre altele. De asemenea, el este pilot de simulator şi dezvoltare pentru Aston Martin Red Bull Racing în Formula 1. Dar decizia noastră nu s-a bazat exclusiv pe faptul că cineva a concurat în DTM sau Formula 1. Pentru a avea succes în Formula E cu toate aceste provocări unice, un pilot trebuie să îndeplinească criterii foarte speciale. Am luat în considerare toate acestea şi ne-am testat candidaţii ţinând cont de ele. La final a fost clar pentru noi că Jake Dennis aduce pachetul complet perfect pe care îl dorim de la un pilot în Formula E.”

Dennis a concurat în DTM pentru R-Motorsport Aston Martin în 2019 şi, cu un loc al şaselea, a obţinut cel mai bun rezultat al anului pentru un pilot Aston Martin. În acelaşi an, el a obţinut pole position în cursa de 12 ore de la Bathurst (Australia) şi a terminat cursa pe locul al doilea, urcând pe podium. El a efectuat teste pentru echipa Aston Martin Red Bull Racing Formula 1 în 2018, unde este angajat în mod regulat ca pilot de simulator şi dezvoltare. Cu apariţii şi succese în Formula 1, DTM, curse GT şi de monopost, el şi-a demonstrat versatilitatea ridicată.

,,Aştept cu mare nerăbdare provocarea nouă care mă aşteaptă în Formula E şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care sunt la conducerea BMW i Andretti Motorsport pentru încrederea acordată”, a declarat Dennis, citat de autostiri.ro. „Sunt conştient că voi fi confruntat cu cerinţe unice în Formula E, cu care va trebui să mă obişnuiesc mai întâi, dar versatilitatea a fost mereu unul din punctele mele forte şi sunt încrezător că, ajutat şi de echipă şi de coechipierul Maximilian Günther, mă voi adapta rapid. Formula E este una dintre acele competiţii în care, ca pilot, vrei să fi implicat la un moment dat pentru că nivelul constructori, echipe şi piloţi este mai ridicat decât oriunde altundeva. Abia aştept să iau primul meu start într-o cursă de Formula E cu BMW iFE.21.”

Jake Dennis, profil:

Data naşterii:       16 iunie 1995
Locul naşterii:      Nuneaton (Marea Britanie)

Carieră:

2020   Blancpain Endurance Series
2019   DTM
locul II în Bathurst 12 Hour
2018-2020    Aston Martin Red Bull Racing, pilot de simulator şi dezvoltare
2018   teste în Formula 1, Aston Martin Red Bull Racing
2016   locul IV, GP3
2015   locul III, Campionatul European FIA Formula 3
2013   locul IV, Eurocup Formula Renault 2.0
2012   locul I, Formula Renault 2.0 NEC
câştigător al premiului McLaren Autosport BRDC

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide