spot_img

Jaguar Racing și Castrol reînnoiesc parteneriatul strategic pe termen lung în cadrul Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA

  • Jaguar Racing și Castrol reînnoiesc parteneriatul strategic pe termen lung în cadrul Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA
  • Castrol va continua să lucreze cu Jaguar Racing pentru a dezvolta lichide și lubrifianți pentru autovehicule electrice, ducând la îmbunătățirea performanțelor datorită creșterii eficienței grupurilor motopropulsoare
  • Castrol își continuă activitatea de pionierat în materie de cercetare și dezvoltare în cadrul fabricii cu tehnologie de ultimă oră din Pangbourne, Regatul Unit
  • Castrol susține filosofia Jaguar Racing „Race to Innovate”, care are scopul de a influența următoarea generație de autovehicule electrice.
Mitch Evans (NZL), Panasonic Jaguar Racing, Jaguar I-Type 4

De Ziua Mondială a Autovehiculelor Electrice, Jaguar Racing a confirmat o reînnoire pe termen lung a parteneriatului cu brandul de top Castrol în cadrul Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA, extinzând pe mai departe un parteneriat de succes început în anii 1980, în cadrul sporturilor cu motor.

Castrol va continua să susțină echipa cu experiența sa tehnică pe și în afara pistei de curse, ajutându-i pe cei de la Jaguar Racing să obțină mai multe puncte, mai multe clasări pe podium și mai multe victorii cu grupuri motopropulsoare cu eficiență mai ridicată, datorită utilizării unor unsori și uleiuri ușoare, cu frecare redusă.

Până în prezent, Jaguar Racing a beneficiat de folosirea lichidelor de transmisie Castrol pentru autovehicule electrice, ceea ce a asigurat o creștere semnificativă a performanței, atât pentru răcire, cât și pentru reducerea pierderilor cauzate de frecare. Împreună, echipele dezvoltă în prezent pentru sezonul următor un nou lichid pentru grupuri motopropulsoare care va îmbunătăți și mai mult performanțele prin răcire și prin proiectarea componentelor autovehiculului Jaguar I-TYPE.

În calitate de partener tehnic cheie, Castrol înțelege filosofia Jaguar Racing „Race to Innovate”, care are ca scop influențarea următoarei generații de autovehicule electrice. Lichidele, lichidele de transmisie, lichidele de răcire și unsorile avansate Castrol pentru autovehicule electrice vor prelungi durata de viață a sistemelor de propulsie pentru produsele actuale și viitoare Jaguar Land Rover, cum ar fi modelul complet electric Jaguar I-PACE, care a obținut numeroase premii.

AS Ramchander, vicepreședinte departament Marketing, Castrol:
„Extinderea parteneriatului nostru cu Jaguar Racing este o dovadă a obiectivelor noastre comune. Împingerea lichidelor noastre Castrol pentru autovehicule electrice până la limită în mediul dur de curse Formula E reprezintă modul ideal de a dezvolta tehnologia pentru autovehiculele electrice ale viitorului. Dorim să încurajăm adoptarea mai rapidă a autovehiculelor electrice, furnizând ceea ce își doresc piloții, cum ar fi acoperirea unei distanțe mai mari cu o singură încărcare, așa cum a evidențiat studiul nostru recent, Accelerarea evoluției cu privire la autovehiculele electrice.”

James Barclay, directorul echipei Panasonic Jaguar Racing:
„Suntem încântați că firma Castrol va continua parteneriatul cu Jaguar Racing. Împreună avem o viziune comună în ceea ce privește sustenabilitatea, inovația, performanța și tehnologia. Experiența de lider și produsele de îmbunătățire a performanței oferite de Castrol reprezintă o contribuție crucială pentru Jaguar Racing în vederea dezvoltării eficienței grupurilor motopropulsoare, atât pentru mașinile noastre de curse, cât și pentru viitoarele autovehicule Jaguar Land Rover. Colaborarea cu Castrol pentru a înțelege modul în care lichidele pentru autovehicule electrice pot oferi un beneficiu maxim în cazul utilizării în cadrul curselor este esențială pentru a identifica împreună posibilitățile de îmbunătățire a performanțelor și a eficienței.”

Jaguar a revenit în lumea curselor în octombrie 2016, devenind primul producător premium care se alătură Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA, o serie de curse de stradă cu autovehicule complet electrice. În 2019, echipa a câștigat Roma E-Prix – prima victorie internațională obținută de Jaguar în sporturile cu motor din anul 1991.

Formula E este o platformă de testare reală pentru Jaguar, în vederea realizării unor progrese curajoase în ceea ce privește viitorul electrificării.

Participând la Formula E în calitate de constructor, Panasonic Jaguar Racing proiectează propriul său grup motopropulsor, care include motorul, transmisia, invertorul și suspensia spate.

Pentru a ține sub control costurile, șasiul din fibră de carbon și bateria sunt componente comune și identice pentru toate cele douăsprezece echipe. Acest lucru ne permite să ne concentrăm asupra dezvoltării unor motoare electrice care să fie eficiente și ușoare, ceea ce va îmbunătăți performanța și autonomia viitoarelor autovehicule electrice Jaguar Land Rover.

Sezonul de Formula E 2020/21 este primul sezon în care competiția cu autovehicule complet electrice a fost recunoscută drept campionat mondial de către FIA – forul de conducere al acestui sport. Va fi al treilea an în care echipele vor concura folosind mașini de curse futuriste din cea de-a doua generație.

Echipele au două mașini de curse, una pentru fiecare șofer, care vor fi folosite pentru întreaga distanță a cursei.

Dincolo de conceptul său complet electric, Formula E este unică în lumea sporturilor cu motor prin alegerea locurilor. Campionatul are loc pe circuitele de stradă amenajate temporar în centrul marilor orașe din lume, printre care Santiago, Diriyah, Sanya, Roma, Paris, Monaco, New York, și se termină într-un weekend de curse duble în Londra.

Mitch Evans a încheiat sezonul șase pe locul șapte în clasamentul piloților, iar Jaguar Racing a încheiat pe locul șapte în clasamentul constructorilor cu o victorie în Mexico City, un podium în Santiago și o plecare de pe primul loc al grilei de start.

Race to Innovate

Formula E rămâne o preocupare cheie și o prioritate pentru Jaguar și pentru viziunea noastră mai amplă Destination Zero (zero emisii). Fiind singurul campionat mondial complet electric, Formula E ne permite să testăm și să dezvoltăm noi tehnologii electrice și va continua să fie platforma de testare pentru filosofia noastră Race to Innovate (Concurează pentru a inova), prin care vom partaja lecțiile învățate de noi în proiectul Race to Road and Road to Race (experiențele obținute cu mașini de curse, transmise către autovehiculele obișnuite și experiențele obținute cu autovehicule obișnuite, transmise către mașinile de curse), care vor modela viitorul nostru electric – un viitor de care Jaguar este pasionat și căruia i se dedică pentru binele societății noastre, pentru schimbarea peisajului mobilității și sustenabilității și, desigur, pentru binele clienților noștri

Credit foto: Dom Romney

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri