Formula 1: Vettel – „Michael Schumacher a fost eroul nostru”

| 26 noiembrie 2012 | 1 Comment

Dublul campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel i-a adus un omagiu ilustrului său compatriot Michael Schumacher, inaintea desfăsurării Marelui Premiu al Braziliei, care a avut loc duminică pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, potrivit Agerpres.

Stând alături de septuplul campion mondial la conferinţa de presă, Vettel a precizat că Schumacher a reprezentat un adevărat model pentru toţi copiii germani îndrăgostiţi de sporturile cu motor. „A fost un adevărat exemplu pentru mine şi mulţi alţi copii”, a declarat Vettel, care era doar un şcolar practicant de karting atunci când l-a cunoscut pentru prima oară pe „Schumi”. „A fost eroul nostru”, a adăugat pilotul echipei Red Bull, citat de Agerpres.

Vettel şi-a reamintit cum Schumacher, aflat pe atunci la apogeul gloriei sale ca pilot la Ferrari, a înmânat trofeele câştigătorilor din campionatul german de karting, pe circuitul pe care acesta îl deţine la Kerpen.

Schumacher le-a vorbit atunci fanilor şi fiecărui concurent, a povestit Vettel, care abia acum a realizat, când a devenit el însuşi campion mondial, cât de mult a însemnat acest lucru, ţinând cont de programul foarte încărcat pe care îl avea.

Când l-am întâlnit pentru prima oară, sigur că nu am ştiut ce să spun, deoarece nu doream să spun vreo prostie”, a recunoscut actualul lider din Marele Circ, conform Agerpres.

Vettel, supranumit la un moment dat „Baby Schumi”, a devenit un prieten apropiat al lui Schumacher după revenirea acestuia în Formula 1, în 2010, un comeback care nu s-a ridicat însă la nivelul aşteptărilor.

Cei doi au participat, de altfel, împreună la evenimentul anual Cursa Campionilor, pe care au câştigat-o la ultimele cinci ediţii, iar acum se pregătesc pentru un al şaselea succes, luna viitoare la Bangkok.

Întrebat dacă are „anumite regrete” legate de iminenta sa retragere, Schumacher – câştigătorul a 91 de curse de Formula 1 cu echipele Bennetton şi Ferrari – a replicat: „Probabil că nu, nu”. „Am încercat această misiune, de a încheia câştigător. Nu am reuşit de această dată, însă sunt chiar fericit să mă opresc aici şi să mă pregătesc din nou de o altfel de viaţă„, a spus cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, citat de Agerpres.

Vettel a devenit cel mai tanar triplu campion al lumii din istoria Formulei 1

Germanul Sebastian Vettel, pilotul celor de la Red Bull Racing, a castigat, duminica, titlul mondial in Formula 1 pentru al treilea an consecutiv! A fost ultima data cand septuplul campiona mondial, Michael Schumacher a pilotat oficial.

Vettel a devenit astfel cel mai tanar triplu campion al lumii din istoria Formulei 1, depasind recordul stabilit de legendarul Ayrton Senna in anul 1991.


Tags: , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide