Formula 1: piloţii fără permis de conducere nu vor mai putea concura

| 6 ianuarie 2015 | 0 Comments
2010 Malaysian GP opening lap

2010 Malaysian GP opening lap

FIA a înăsprit condiţiile ca un pilot să poată concura în F1, pe lângă vârsta minimă de 18 ani sportivii trebuind să îndeplinească şi alte cerinţe pentru a primi Super licenţa necesară în Marele Circ, printre care figurează obligativitatea deţinerii unui permis de conducere pe drumuri publice, anunță Mediafax.

Măsurile vor intra în vigoare din 2016. Tot de atunci, piloţii trebuie să acumuleze cel puţin 40 de puncte, potrivit unui sistem stabilit de Federaţia Internaţională de Automobilism, şi să fi petrecut cel puţin doi ani într-o categorie sportivă inferioară.

Astfel, campionii din seriile EuroF3, LMP1 din CM de anduranţă şi IndyCar vor obţine cele 40 de puncte necesare participării în Formula 1. Campionii din GP3 vor primi numai 30 de puncte, la fel cei din Formula Renault 3,5.

Campionul şi vicecampionul din GP2 vor primi în vederea Super licenţei 50, respectiv 40 de puncte. Cele mai multe puncte vor fi acumulate de învingătorul din Formula 2, o competiţie ce va fi relansată de FIA. Ocupanţii primelor trei locuri în F2 vor putea obţine Super licenţa pentru F1 chiar dacă nu îndeplinesc regula celor doi ani petrecuţi într-o categorie inferioară.

VIA: Mediafax

Imagine: Wikipedia.org


Tags: , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide