Formula 1: Marele Premiu al Austriei, o cursa fantastica!

| 2 iulie 2018 | 0 Comments

Victorie Red Bull Racing pe circuitul de casa! Victorie pentru olandezul Max Verstapen la capătul celor 71 de tururi ale etapei austriece desfășurata pe circuitul de lângă Spielberg.

Cu un start bun si o strategie fără cusur, piloții Red Bull Racing păreau la un moment dat gata sa semneze o „dubla” pentru constructorul austriac, dar din cauza unor probleme tehnice, australianul Daniel Ricciardo abandonează , lăsându-l pe mai tânărul sau coleg olandez sa „spele onoarea” echipei , acesta din urma, făcându-și datoria cu brio.

Într-un fel și cei doi piloți Ferrari au reușit „o dubla”, ei ocupând pozițiile doi – Kimi Raikkonen, respectiv trei – Sebastian Vettel, acest lucru datorându-se în primul rand strategie , apoi abandonului celor doi piloți Mercedes, gestionarii foarte bune a pneurilor și nu în ultimul rand norocului.

Si echipa americana Haas a semnat un fel de dubla, piloții ei terminând cursa pe locurile 4 – Romain Grosjean (Grosjean fiind însetat de puncte ), respectiv 5 – Kevin Magnussen , urmați de …. alt „duet” semnat de Force India, prin francezul Esteban Ocon – locul 6 si mexicanul Sergio Perez – locul 7.

Dublul campion mondial, spaniolul Fernando Alonso – McLaren Renault reușește un merituos loc 8, în timp ce ambii piloți Sauber Ferrari punctează, obținând locul al nouălea prin pilotul academiei Ferrari, monegascul Charles Leclerc si ultima poziție aducătoare de puncte prin Marcus Ericsson.

De remarcat ca toate abandonurile din aceasta cursa au fost de natura tehnica, cele mai importante fiind înregistrate de cei doi piloți ai echipei Mercedes, Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

Clasamentul pilotilor:
1.  Sebastian Vettel 146 pct.
2. Lewis Hamilton 145 pct.
3. Kimi Raikkonen 101 pct.

Clasamentul constructorilor:
1. Ferrari 247 pct.
2. Mercedes 237 pct.
3. Red Bull Racing 189 pct.

Următoarea etapa se va desfășura peste doar o săptămâna, pe circuitul de la Silverstone, în Marea Britanie.

Video: YouTube

Imagini si foto (c) Red Bull Content Pool


Tags: , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Competiţia „Cel mai 4×4”din România, ediția a XXI-a

Vremea capricioasă, ploi diluviene și averse de grindină au sporit gradul de dificultate dar și spectaculozitatea probelor de concurs După...

Închide