Formula 1: Disensiuni Vettel Vs. Narain Karthikeyan

| 27 martie 2012 | 0 Comments

Vettel l-a făcut idiot pe Narain Karthikeyan

Rezultatele mai slabe înregistrate de Sebastian Vettel la acest început de sezon l-au făcut pe pilotul german de la Red Bull să-şi piardă cumpătul şi să afirme că în Formula 1 are de-a face cu tot felul de idioţi, ca pe drumurile publice, referindu-se la indianul Narain Karthikeyan de la HRT.

„La fel ca pe drumurile publice, ai de-a face cu tot felul de idioţi. Se pare că încă unul pilotează aici”, a declarat pentru BBC Vettel, după Marele Premiu al Malaysiei, fără să pronunţe numele pilotului indian.

Duminică, la Sepang, germanul l-a depăşit pe Narain Karthikeian în turul 46/56 şi în timp ce revenea pe trasa sa roata stânga-spate a monopostului Red Bull a intrat în contact cu aripa faţă a maşinii HRT.

Cauciucul lui Vettel s-a spart, iar campionul mondial en titre a fost obligat să facă o trecere suplimentară pe la boxele echipei sale pentru un nou rând de pneuri. În momentul impactului, Vettel era pe locul patru, dar cursa a încheiat-o în afara punctelor, pe locul 11.

Christian Horner, managerul Red Bull, a spus că era responsabilitatea lui Karthikeyan să se dea la o parte când este depăşit cu un tur.În replică, Karthikeyan a afirmat că unii driver-i încearcă să intimideze când depăşesc piloţi întârziaţi.

„Unii dintre tipii ăştia pur şi simplu încearcă să te intimideze când te depăşesc şi nu este corect. Nu vreau să dau nume, dar uneori când te depăşesc vor ca tu să ieşi de pe pistă”.Anterior, pilotul indian a avut probleme similare şi cu Jenson Button (McLaren-Mercedes). Button, aflat pe locul doi, a tamponat HRT-ul lui Karthikeyan şi şi-a avariat monopostul.

La fel ca în cazul lui Vettel, incidentul l-a împins pe Button în afara punctelor, pe locul 14 la final.Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula1, el fiind urmat de mexicanul Sergio Perez de la Sauber şi de britanicul Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

Sursa: BBC, Mediafax,YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=6SYn6fAIRU4&feature=player_embedded


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide